İKEM’DEN 14. YABANCI DİLLER FESTİVALİ!

2011–2012 eğitim-öğretim yılı İKEM öğrencilerinin düzenlemiş olduğu 14. yabancı diller festivali 12 Mayıs 2012 cumartesi günü saat 17.00 de Belediye Kültür Sarayı’nda, ‘Beterin Beteri Var’ dans ve koro gösterileriyle gerçekleşecek.
İKEM’DEN 14. YABANCI DİLLER FESTİVALİ!
Konuyla ilgili bir açıklama yapan İKEM Koleji Müdüresi Emine Çirkin “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz İngilizce Drama Festivali düzenlenmektedir. Atatürk ‘Sanatsız kalmış bir toplumun; hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ diyor ve ‘Tiyatrosuz bir toplum; yeni doğmuş bir çocuk sayılır’ diye ekliyor bir başka düşünür. Sosyal gelişime etkisi olmayan bir drama etkinliği yoktur. Bu bağlamda İKEM koleji olarak bizim misyonumuz hemen her yaş grubundan öğrencimizi yüreklendirerek; görev aldıkları oyun sahnesinde, onların çevreyle ilişki kurmalarını sağlamak, onlara duygusal tecrübe kazandırmak, kendi duygularını dışa vurma imkânı vermek, ekip içinde çalışabilmeleri, paylaşımcı ve dayanışmacı olabilmeleri için uygun ortamlar sağlamaktır. Bu festival, farklı öğrenme becerilerine sahip olarak dünyaya gelen her öğrencimizin, kendisini ve yeteneklerini keşfetmesine imkân tanımak, destek vermek ve yabancı dil becerilerini sanatsal etkinliklerde de kullanabilmelerine ortam yaratmak amacıyla düzenlenmiştir. Sahneye çıkmak; sahnede konuşabilmek ve hatta durabilmek bile çoğu kez cesaret ve özgüven gerektirir. Tüm dikkatler sizin üzerinizdeyken; kendi anadilinizin dışında farklı bir yabancı dille şarkı söylemenin ve hatta oyun oynamanın tarifi hayli zordur. İşte bugün emektar öğretmen ve öğrencilerimiz tarifi zor olan ve günler süren uzun-hummalı çalışmalarını sizlere en iyi şekilde sunabilmenin heyecanı içindeler. Programın hazırlanmasında emeği geçen İngilizce öğretmenlerine ve oyunda yer alan öğrencilerimize üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.