Haruniye Kaplıcaları ve Berke Barajı Sosyal Tesislerinin ihalesi

HARUNİYE KAPLICASI VE BERKE BARAJI SOSYAL
TESİSLERİNİN İHALESİNİ DÜZİÇİ BELEDİYESİ KAZANDI

Haruniye Kaplıcaları ve Berke Barajı Sosyal Tesislerinin ihalesi, İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda yapıldı. Vali Celalettin Cerrah başkanlığında, ÖZİDAŞ San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu huzurunda pazarlık usulü yapılan ihaleye; Düziçi Belediyesi, ERAS Holding adına Fahri Tiken, Sedat Coşkun, Düziçi Kurt İnşaat adına Ökkeş Kurt, MSN Ticaret adına Mustafa Serin, Özgecan Temizlik adına Özgür Narlı, Mehmet Kalkancı, Mustafa Aksoy ve Mustafa Canbolat katıldı.
Haruniye Kaplıcaları ve Berke Barajı Sosyal Tesislerinin ihalesi
İhale öncesinde konuşan Vali Celalettin Cerrah, Haruniye Kaplıcasında toplam 524 yatak kapasitesi bulunduğunu ifade ederek, “Kaplıcalara yakın olan bölümde 3 kişilik yatak kapasitesi olan 98 oda bulunuyor. Bu kısımda toplam 294 kişi barınabilir. Orman içinde ikişer yataklı 88 odamız var. Bu bölümde de 176 vatandaşımız kalabilir. 3 kişilik yatak kapasitesi olan 18 apart evin olduğu bu bölümde de 54 kişi barınabilir” dedi. Kaplıcada 2 havuz, fırın, restoran, market ve kasabın bulunduğunu da ifade eden Vali Cerrah, “Bu yıl 2 defa ihaleye çıktık. Yapılan bu ihalelere yeterli katılım olmadığı için bugün yapacağımız ihale pazarlık usulü ile yapılacak” dedi.
Vali Cerrah, yapılacak olan ihaleye katılanların otelcilik konusunda deneyimli olduklarını gösteren belgenin de sunulmasının gerektiğini belirterek, “İhaleye katılanlardan otelcilik konusunda deneyimlerini gösteren belgenin yanında bir de teminat mektubu istiyoruz. Çünkü İl Özel İdaresi olarak kaplıcaya önemli bir yatırım yaparak modern bir hale getirdik. Eğer bu kadar büyük bir yatırım yapılan tesisi, ihaleyi alan kişiye teslim edeceksek bunun karşılığında mutlaka teminat almamız gerekiyor.”dedi. Kaplıcanın 8 yıllığına kiraya verileceğini de söyleyen Vali Cerrah, “İl Özel İdaresi tarafından kaplıcanın temizliği yaptırıldı, şu anda kullanıma hazır durumda. İhale yapıldıktan sonra 1 Haziran tarihinden itibaren kaplıca kullanılmaya başlanılabilir” dedi.
Vali Cerrah’ın konuşmasının ardından ihaleye katılanlar tekliflerini verdiler. Pazarlık usulü yapılan ihale sonucunda Düziçi Belediyesi Haruniye Kaplıcasının işletme hakkını almaya hak kazandı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.