58 okula kütüphane kuracaklar!

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, 58 okula 58 bin kitap bağışında bulunmak üzere Osmaniye’de bulunan Merter Platformu Başkan Vekili Özgenç Özenç ve Platformun üyelerinden sanatçı Volkan Severcan’ı makamında kabul etti.
58 okula kütüphane kuracaklar!
Başkan Vekili Özgenç Özenç Osmaniye’ye 58 bin kitapla geldiklerini ve 58 okula kütüphane kuracaklarını ifade ederek, Merter Platformu’nun çalışmaları hakkında Vali Cerrah’a bilgi verdi. Eğitim öğretim yılı sonunda 3000 okula ulaşmış olacaklarını da kaydeden Özenç, “Merter’li işadamlarının kurduğu Merter Platformu’nun çalışmaları geçen yıl başladı. İlköğretim 1.sınıftan 8. sınıfa kadar olan çocuklarımızın okuma alışkanlıklarını geliştirecek, dünya ve Türk klasiklerinden oluşan kitapları okullarımıza götürüyoruz. Her okulumuza 1000 kitap veriliyor. Kitap götürdüğümüz okulların tamamı köy ve mezra okulları. Osmaniye, gezdiğimiz 64. il olacak” dedi.
Merter Platformu üyelerinden sanatçı Volkan Severcan ise “Okumak; hayal etmenin, idrak etmenin ve düşünmenin en önemli yolu. Sanatçılar olarak bizler de bu kitap dağıtımlarına elimizden geldiğince katılmaya çalışıyoruz. Aydınlık ve cehaletten arınmış bir Türkiye sanatçılar olarak bizim de hayalimiz.”diye konuştu.

EĞİTİME YAPILAN YATIRIM EN ÖNEMLİ YATIRIMDIR
Okuma alışkanlığının eğitimde önemli bir rolü olduğunu söyleyen Vali Cerrah ise eğitime çok önem verdiğini kaydederek, “Okul yaptırmaktan, kitap bağışına ve öğrenci burslarına kadar eğitime yapılmış olan tüm yatırımlar geleceğimiz olan çocuklarımıza yapılmış yatırımlardır. Biz Osmaniye Valiliği olarak “eğitime yapılan yatırım en önemli yatırımdır” felsefesiyle hareket ediyoruz. Son üç yıldır eğitim seferberliği başlattık. Bu seferberlik kapsamında hayırseverlerimizin katkılarıyla 38 müstakil anasınıfı tamamlandı. Bunun dışında 1 lisemiz yapıldı, diğer liselerimizin inşaatları devam ediyor. Ayrıca 24 derslikli 8 ilköğretim okulu ve 5 anaokulu yapıldı. Hayırseverlerimiz eğitime yaklaşık 45 Milyon Lira bağışta katkıda bulundular.”dedi. Eğitim konusunda hayırseverlerin desteğinin öneminden de söz eden Vali Cerrah, “Hayırsever vatandaşlarımızın özellikle eğitim konusunda devletin yanında olması çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlayabilmemiz açısından önemli. Devlet-millet işbirliği olduğu sürece bu ülkenin asla sırtı yere gelmez” diye konuştu.
Merter Platformu’nun çalışmalarının ülkemizdeki çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırılması bakımından çok önemli olduğunu da vurgulayan Vali Cerrah, “Yaptığınız çalışmaların sonuçlarını önümüzdeki yıllar içinde en güzel şekilde alacağımızdan eminim. Maalesef ülkemizde okuma alışkanlığı yok. Sizin çalışmalarınızın çocuklarımıza bu alışkanlığı kazandıracağına ve yetişecek olan neslin okuma alışkanlığı olan bir nesil olacağına inanıyorum” dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.