İskenderun örnek bir kent

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek Kanal EM’in ‘Herşey spor için’ programının yayın konuğu oldu

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek:

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, TV Kanal em’in canlı yayın konuğu oldu.
‘Her şey spor için’ programında, spor ile ilgili yapılan çalışmaları paylaşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, sporun ruhsal ve fiziksel olarak katkısı bulunduğunu söyledi.
Derya Yolyapan ve Ferdal Uzundurukan’ın hazırlayıp sunduğu programda, çalışmaların görüntüleri ekrana yansıtıldı.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Spora çok önem veriyoruz. Spor tesislerimizin sayısını arttırıyoruz. Federasyon kriterlerine uygun tenis kortları ve buz pateni sahası yaptık. Yakında hizmete açacağız” dedi.
Her sporun bir amacı olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Tenis herkesin ve her yaşta insanın oynayabileceği bir spor dalı. Futbol bir insanın ayağını raket gibi kullanmasını ve insanın ayağını yere sağlam basmasını sağlar. Deniz sporu yapan birey özgürdür, tek başına doğayla birebir mücadele verir. Bu spor insanın kendine güvenmesini sağlar. Voleybol üst adalelerin rahatlamasını, tenis topun geldiği sırada en olgunlaşmış şekilde zamanlamayı öğretir. Spor fiziki, ahlak ve sağlığa katkısının yanı sıra yenilgiyi kabul etme ve zamanı iyi kullanmayı sağlıyor. İşin sırrı doğru zamanda doğru yerde bulunmaktır” dedi.
İskenderun’un 28 mahallesinden takımların katılımıyla Geleneksel 2. Mahallelerarası Futbol Turnuvası düzenlendiğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, sporun insanlarımızın kaynaşması ve birbirlerini tanımada da önemli rol üstlendiğini ifade etti.
İskenderun’un deniz kenti olduğunu belirterek, Yelken Kulübü’nce düzenlenen yelken yarışlarında uluslar arası ve Türkiye dereceleri kaydedildiğini ve ödül törenine kendisinin de katıldığını anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, sportif etkinliklerin düzenlendiğini ve desteklendiğini söyledi.
Festival kapsamında sportif etkinlikler düzenlendiğini, İskenderun Belediyesi yaz okulu kapsamında çeşitli ücretsiz sportif kurslar verildiğini, geçtiğimiz günlerde ücretsiz basketbol kursunun başladığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, çocukların ve gençlerin düzenlenen etkinliklere çok büyük ilgi gösterdiğine dikkat çekti.
Sahilde peyzaj düzenlemesi yapıldığını, sabah koşusu ve yürüyüşleri için çok uygun bir alan bulunduğunu anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, parklarda kondüsyon aletleri kurulduğunu ve park sayılarının arttırıldığını kaydetti.
İskenderun’un yamaç paraşütüne uygun olduğunu, yapılan etkinliğin desteklendiğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, aba güreşi kültürümüze de sahip çıkıldığını kaydetti.
Her çalışmada olduğu gibi sporda da altyapının önemine değinen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, yeni imar planı yapılacağını ve spor alanları sayısının arttırılacağını ifade etti.
Engelli çocuklarımız için park yapıldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, halkı denizle yakınlaştıracak iskele projesinin ihalesinin yapılacağını söyledi.
Kenti insana benzeterek, bütün organlarının iyi çalışmasının önemli olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İskenderun’un içmesuyu problemini çözmek amacıyla çalışmaların sürdüğünü, halkımızın musluktan su içeceğini, vahşi depolamayla oluşan çöp sorununun çözüldüğünü anlattı.
İskenderun’un doğası ile çok güzel bir kent olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İskenderun halkı çok kültürlü. İnsanlarımız dostça ve kardeşçe yaşıyor. Sosyal olarak da örnek bir kent. Biz İskenderun’a layık olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, program sunucusu Derya Yolyapan’a İskenderun’un fotoğrafı işlenen anı tabağı ve İskenderun’un eski ve yeni fotoğraflarından oluşan İskenderun albümü verirken, Derya Yolyapan da Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e teşekkür plaketi takdim etti.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.