Beyaz önlük giyme töreni

DAÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ SAĞLIK BAKANI DR. AHMET KAŞİF’İN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 2011 – 2012 yılında kayıt yaptıran öğrenciler için düzenlenen “Beyaz Önlük Giyme Töreni” bugün (4 Mayıs 2012 Cuma), saat 14:30’da, DAÜ Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda gerçekleştirildi. Her üniversitenin Sağlık Bilimleri Fakülteleri tarafından organize edilen ve mesleğe ilk adım olarak kabul edilen Beyaz Önlük Giyme Töreni DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından ikinci kez düzenlendi. Törende 374 Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisine mesleğe ilk adımın işareti olarak beyaz önlük giydirilirken, yüksek şeref ve şeref sertifikası almaya hak kazanan Fakülte’nin başarılı 100’ü aşkın öğrencilerine de sertifikaları takdim edildi.
KKTC Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Kaşif’in de onurlandırdığı Beyaz Önlük Giyme Töreni’nde açılış konuşmalarının ilkini Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu yaparak, öğrencilere seslendi ve mesleğe ilk adımı atmanın göstergesi olan bu beyaz önlüklere meslek yaşantıları boyunca leke sürdürmemeleri konusunda nasihatte bulundu. Prof. Dr. Harutoğlu, Fakülteye olan desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ve bu gurur gününde kendilerini yalnız bırakmayarak coşkularını paylaşan KKTC Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Kaşif’e de teşekkür ve şükranlarını iletti.
Prof. Dr. Hülya Harutoğlu’nun ardından kürsüye gelen DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Yılmaz ise konuşmasında kendisinin de kimya uzmanı bir beyaz önlükçü olarak ikinci kez düzenlenen bu muhteşem ve anlamlı törende bulunmaktan şeref duyduğunu belirterek, beyaz önlüğün anlamından bahsetti. Beyaz önlük giymenin artık yetki alabilme ve özgüvenli bir şekilde mesleğe ilk adımı atabilme hakkına sahip olmak anlamına geldiğini belirten Prof. Dr. Yılmaz, bir diğer anlamının ise kirliliklere, kötülüklere uzak bir yaşam olduğunu kaydetti. Yüksek Şeref ve Şeref sertifikası almaya hak kazanan tüm öğrencileri de kutlayan Prof. Dr. Yılmaz, velileri de böyle iyi öğrenciler yetiştirdikleri için tebrik etti.
Bakan Dr. Ahmet Kaşif: “Meslek Hayatınızdaki Beyazınızı Kimse Kirletemez”
Törenin onur konuğu KKTC Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Kaşif de törende bir konuşma gerçekleştirerek, “Heyecanınızı anlıyorum, yıllar önce aynı heyecanı ben de yaşamıştım.” diyerek sözlerine başladı. “Bu heyecanınızı devam ettirir ve hocalarınızın tavsiyelerine uyarsanız meslek hayatınızdaki bu beyazınızı kimse kirletemez. Gittiğiniz her yerde DAÜ’lü olduğunuzu unutmayın ve unutturmayın” şeklinde konuşan Bakan Dr. Kaşif, KKTC Sağlık alanındaki çalışmalar konusunda da kısaca bilgi verdi. KKTC’de dünya standartlarına uyum sağlamak adına çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Bakan Dr. Kaşif, her branşın kendi içinde de uzmanlık alanlarına ayrılarak, sağlık görevlilerinin bu alanlarda da uzmanlaşmaya başladığını kaydetti. İnsanlığa hizmet etmenin herşeyden önce geldiğini ifade eden Bakan Dr. Kaşif, bu bilinç doğrultusunda mesleği icra etmenin önemine de değindi ve öğrencileri kutlayarak DAÜ yönetimine de teşekkürlerini iletti.
Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Kaşif’in konuşmasının ardından kendisine DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Yılmaz tarafından günün anısına teşekkür tabağı takdim edildi.
Açılış konuşmaları ardından Fakülte birincileri, yüksek şeref ve şeref sertifikalarının dağıtımı ve beyaz önlük giyme töreni ardından verilen kokteyl ile tören sona erdi.

20120508-200444.jpg

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.