Hatay’ın Büyükşehir statüsü

Erzin’deki divan toplantısında konuşan AK Parti Milletvekili Mehmet Öntürk, Hatay’ın Büyükşehir statüsü kazanacak olmasıyla ilgili konuştu:

‘Son viraja girildi!’

Hatay’ın Büyükşehir statüsü
Hatay’ın Büyükşehir olması için son virajlara girildiği belirten AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, “İlçelerimizle de yakın temas içindeyiz. Hatay’a gelen yatırımlar inşallah kat kat artacak” ifadelerini kullandı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 Kahramanmaraş mitinginde 11 il için büyükşehir müjdesi vermesiyle Hatay’da başlayan heyecan artarak devam ediyor. Erzin’deki divan toplantısında konuşan AK Parti Milletvekili Mehmet Öntürk, çalışmaların son süratle devam ettiğini vurguladı. “Başbakanımızın müjdesi Hatay’a ve ilçelerine çok şey kazandıracak.” diyen Öntürk, “Nüfusu 750 binin üzerindeki 11 ilimiz büyük şehir statüsüne kavuşuyor. O iller içinde medeniyetlerin beşiği Hatay’da yer alıyor. Hatay’ın büyükşehir olmasıyla hizmetler tek elden yürütülecek. Bu sayede o eski düzen yerine yeni sağlam bir düzen gelmiş olacak” dedi.
Büyükşehir olmasıyla birlikte Hatay’da yaşayan her bireyin yaşam kalitesinin de artacağına dikkat çeken Milletvekili Öntürk, “Sağlık ve eğitim hizmetleri, kültürel ve sosyal faaliyetler yönünden gelişecek Hatay’da istihdam olanakları da artacak. Dinamik bir güce sahip olan Hatay’ın büyükşehirler arasına girmesi ülkemizin de gelişmesine katkı sağlayacak. Günümüzde artık ülkeler değil kentler yarışıyor. Son yıllarda yıldızı hızla parlayan kentimizin ekonomik kazanımları artacak, toplanan vergilerin yüzde 5’inin Hatay’da kalacak olması nedeniyle, kentimizin altyapısına, insanımıza daha büyük yatırım yapma imkanına sahip olacağız. Ayrıca imar ve planlamada bütünlük sağlanarak, Hatay’ımız çok daha güzel ve müreffeh bir kent olacaktır” şeklinde konuştu.

‘ERZİN İLÇEMİZİ ÖNEMSİYORUZ’
Erzin’in günden güne gelişen bir ilçe olduğunu söyleyen AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, “İçmeler bölgemizde çok programlı bir otelin yapımıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Erzin bizim göz bebeğimiz. Erzin için yatırım programlarımızı arttıracağız. Erzin’in gelişmesi Hatay’ın, Antakya’nın gelişmesi demektir. O yüzden biz Erzin ilçemizi önemsiyoruz. Yapılacak yatırımlarla da ilçemizin gelişmesi hususunda çalışmalarımız son sürat devam edecek. Bir müjdemiz daha olacak. Erzin’de doğal gaz çalışmaları da önümüzdeki süreçte başlatılacak” ifadelerini kullandı.
Toplantıya Meclis Başkan Vekili Sadık Yakut da katıldı. “1991’den bu yana abi kardeş ilişkisiyle kardeşlik hukukunu o günden bu güne kadar getirdiğimiz Lütfü Savaş beye, Yeniyurt belediye başkanımız Hasan bey’e sözümüz vardı. O yüzden buradayız. Ben herkese tekrar şükranlarımı iletiyorum” diye konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.