72 MİLYON LİRA ÖDENEK HARCANDI

KÖYDES TAHSİSAT KOMİSYONU TOPLANTISI YAPILDI. VALİ LEKESİZ:

‘Şehirde ne varsa, köylerde de olsun!’

2012 yılı Hatay KÖYDES Tahsisat Komisyonu toplantısı, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’in başkanlığında Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Lekesiz, KÖYDES programı kapsamında 2005 yılından 2011 yılına kadar toplam bin 239 proje için 72.056.983,00 lira ödenek harcandığını söyledi.
72 MİLYON LİRA ÖDENEK HARCANDI
Vali Lekesiz 2012 yılında ise, 156 projenin hayata geçirilmesinin planlandığını ve bu projeler için Yüksek Planlama Kurulu (YPK)’nun Kararı gereğince 6.711.000 lira ödenek ayrıldığını söyledi.

72 MİLYON LİRA ÖDENEK HARCANDI
KÖYDES programının 2006 yılında, Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla ‘şehirde ne varsa köylerde de olsun’ ilkesi ile başlatıldığını hatırlatan Lekesiz, ‘İlimizde de çalışmalar sorunsuz devam etti. Bunda başta Kaymakamlarımız olmak üzere İl Genel Meclisi üyelerinin, Özel İdare personelinin titizlikle çalışmalarının büyük etkisi var. Bu anlamda hepsine teşekkür ederim.’diye konuştu. Lekesiz, KÖYDES kapsamında yapılacak işlerin projelerinin hiç zaman kaybetmeden hazırlanması talimatını da vererek, ‘Hatta planlanan işler yapıldıktan sonra artacak para ile yapacağınız çalışmaların projeleri de hazır olsun ki enerji ve zaman kaybı yaşanmasın.’dedi.
Toplantıda daha sonra tüm ilçelerimizde KÖYDES 2012 Yılı Yol ve İçmesuyu projeleri değerlendirildi.
Toplantıya, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Gülen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, Kaymakamlar, ilgili müdürler ve KÖYDES görevlileri katıldı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.