Gözaltına alınanlar arasında belediye meclis üyeleri var

Yolsuzluk Operasyonu!

Hatay’da ihaleye fesat karıştırdıkları iddiası ile belde belediyesinin 6 meclis üyesi ve iki firma yetkilisi gözaltına alındı. Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’ya bağlı Kuzeytepe Belediyesi’nde ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet iddialarına yönelik Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Bu kapsamda 6’sı Kuzeytepe Belediyesi Meclis Üyesi 2’si ihaleyi alan firma yetkilisi olmak üzere 8 kişi Hatay Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’nde yapılan ilk sorgularının ardından Adliye’ye sevk edildi. Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar da konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Kuzeytepe Belediyesi tarafından yapılan ihalelerde ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet alma iddialarına yönelik yapılan soruşturma kapsamında, teknik ve fiziki takip neticesinde belediye encümen üyeleri ve ihale komisyon üyelerinden oluşan 7 kişinin Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile şüpheli işlemleri yapılmak üzere Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce göz altına alındığı ve soruşturmanın devam ettiği kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.
Başsavcı Yazar’ın bu açıklamasının ardından sabah erken saatlerde savcılığın 7 olarak açıkladığı zanlılara, 1 kişi daha eklenerek 8 kişi soruşturma kapsamında adliyeye sevk edildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.