AK Partil’i Türkoğlu’nun 3 Mayıs Türkçülük Günü Mesajı

‘Türk, tarihinde ulu hakanların adlarına okuttuğu hutbe gibidir’
AK Partil’i Türkoğlu’nun 3 Mayıs Türkçülük Günü Mesajı
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, 3 Mayıs Türkçülük Günü’nün emperyalizmin yayılımcı politikalarına karşı başkaldırışın bir abidesi olduğunu söyledi. “Türk’ün her asra damga vuran kutlu tarihi, doğunun burçlarından yükselen ve Batı’ya doğru yücelen kutlu bir güneş misalidir” dedi.
Türkçülük Günü’nü kutlayan AK Parti Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, bugünün Türk kültürünün muhafazası ve Türk medeniyetinin inşaası uğruna gençliğin 3 Mayıs 1944 tarihinde Türk milletinin haslet ve değerlerine tasallut eden karanlık güçlere karşı verdiği mücadelenin adı olduğunu ifade etti. Türklerin Orta Asya’dan itibaren şanlı bir tarihlerinin bulunduğuna değinen Milletvekili Türkoğlu, “Şurası hazindir ki, Bering Boğazı’ndan, Cebelitarık’a, Malezya’dan, Macaristan’a kadar uzanan ve turkuaza bürünmesi gereken ufuklar, kızıla boyanmıştır. Ufkun yegane güzidesi ve Osmanlı’nın kutlu bakiyesi; mazlum milletlerin gönüllerini hala yakıp durmaktadır. Doğu Türkistan’daki Uygur, Karabağ’daki Azeri, Kırım’daki Tatar, Libya’daki Arap, Bosna’daki Boşnak, Mümin’in en büyük silahı olan dua ile yeni bir medeniyetin inkişafı için yönlerini Osmanlı’nın bakiyesi olan Türkiye’ye çevirmişlerdir. Türk’ün her asra damga vuran kutlu tarihi, doğunun burçlarından yükselen ve Batı’ya doğru yücelen kutlu bir güneş misalidir. Orta Asya’dan beri süregelen kültür mirasımızın taşıyıcısı olan Türk, tarihinde ulu hakanların adlarına okuttuğu hutbe gibidir. Minbere çıksa, tarihin mihrabından mazlumun duası yükselir” ifadelerini kullandı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.