İskenderun tarihin nasıl talan edildiğini görün!

Koruyamadık!

Arsuz’a bağlı Konacık bölgesindeki lahitler kendini bilmez, kişiler tarafından tahrip edildi.
Hatay Fikir Kulübü Başkanı Erol Aygen’in gün yüzüne çıkardığı bu tablo görenleri şaşkına çevirdi. Görüntülerde bir tarihin nasıl talan edildiği ortaya çıkarken, Dünyanın en eski medeniyetlerinin yaşadığı bu bölgeyi maalesef korumaktan aciz kaldık. Hazine avcıları tarafından eski uygarlıklara ait lahitler kırılırken, kenarlarında ise büyük çukurların oluştuğu dikkat çekti. ‘Hazine bulacağım’ düşüncesiyle koca bir tarihi yok eden kişiler, ortaya bıraktıkları karelerle tarihimizi adeta ayaklar altına aldılar.
İskenderun tarihin nasıl talan edildiğini görün!
Hatay Fikir Kulübü Başkanı Erol Aygen ve yönetim kurulu üyeleri, yapılan tahribatı yerinde görerek inceleme fırsatı buldular. Burada açıklama yapan Başkan Aygen, tarihi zenginlikleri bakımından kentlerimiz sıralamasında üst seviyelerde bulunan Hatay’da yıllardır sanat ve kültürel yatırımların arzu edilebilen seviyede yapılamadığından yakındı. Aygen, “Üretkenlik bakımından ise yapılan yatırımlardan çok daha fazlasını vergi olarak sağlayan sayılı iller arasında yer alan Hatay ilimizde, tarihi yerlerin korunması ve gün ışığına çıkarılabilmesi amacıyla bir an önce ilimiz için proje ve yatırımların başlatılmasını arzulamaktayız. Hatay Fikir Kulübü yönetimi olarak bizler, ilimizde birçok kayıt altına alınmış veya alınmamış tarihi varlıklarımızın korunmadığı, talan edildiği hususlarını kamuoyuyla paylaşıyorum.
Biz bu ortaya çıkardığımız manzaraya varan 1. diyoruz. Bundan sonraki talan olan tarihi kalıntılarımızı da gün ışığına çıkaracağız. Hedefimiz Hatay Kültür İl Müdürlüğümüzün bina, araç ve personel sayılarının artırılması, yatırımlar için gerekli projelerin de bu projelere bağlı bütçe ve fonlarının ulaşmalarını arzu etmekteyiz” diye konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.