Çevremize birlikte sahip çıkalım

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek Muradiye Mahallesinde halk toplantısı düzenledi..

‘Çevremize birlikte sahip çıkalım’

Çevremize birlikte sahip çıkalım

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, halkla buluşma toplantısını Muradiye Mahallesi’ndeki ‘Demokrasi Bahçesi’nde sürdürdü.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar’ın da katıldığı toplantıda, çalışmaları paylaşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, hekim olmasının da avantajıyla kentin en hayati sorunlarına köklü çözüm getirmek amacıyla kolları sıvadığını söyledi.
Kenti insana benzettiğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Hekim olarak bize gelen insanımıza hayatını tehdit edici durum var mı diye bakardık. Üç yıl önce yönetime geldiğimde de, kentimizde de aciliyet arzeden sorunlarla çalışmalarımıza başladık” dedi.
İlk önce toplumsal huzuru sağlamaya çalıştıklarını, kurumlarla barışık ve iyi diyalog içerisinde olunduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, halkımızın en hayati sorunu olan içmesuyu konusunda yapılan çalışmalara değindi.
İçmesuyu şebeke yenileme çalışmasının beş mahallede yapılacağını, İsmet İnönü mahallesinde çalışmanın başladığını anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, altyapı çalışmasının kalıcı ve önemli bir çalışma olduğunun altını çizdi.
2006’da İskenderun’da yaşanan sel felaketini anımsatarak, yapılan yağmursuyu drenaj kanalları sayesinde artık sel tehdidinden uzaklaşıldığını söyleyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, çöp alanının ıslah edilerek, kentin havasının temizlendiğini, sinek sorununun çözüldüğünü, çöp fabrikası yapımının sürdüğünü kaydetti.
Geniş servis yolları yapıldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, mevcut İtfaiye Müdürlüğü hizmet binasının çok eski ve yetersiz olduğunu anımsatarak, “Yeni çok modern ve bundan 50 yıl sonrasına da hizmet verebilecek kapasitede İtfaiye Müdürlüğü binası yaptık. Yakında hizmete açıyoruz. Şehir içerisinde tehlike oluşturan tüpgaz bayileri için de tüp depoları yaptık. Tüpgaz bayileri taşındı ve İskenderun tehlikeden kurtuldu” dedi.
Çatlak, geçiş güvenliği açısından tehlike arzeden eski köprünün birinin yapılan çalışmayla yıkıldığını, bunun yapılmasının ardından diğerinin de yıkılarak inşaatına başlanacağını söyleyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, yeni köprünün servis yollarını da karşılayacak şekilde 50 metre genişliğinde olacağını belirtti.
İskele yapımına yakında başlanacağını anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, iskelenin halkımız için yaz gecelerinde güzel bir gezinti alanı olacağını kaydetti.
Sosyal ve kültürel pek çok etkinlik yapıldığını, kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, ancak eğitimli kadınlarla ülkemizin geleceğinin aydınlık olacağını söyledi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezlerimizdeki kurslarımızı tamamlayan 1500 kadınımıza sertifika verildi. Demek ki kadınlarımız imkan verilince çok şeyler başarıyor. Burada çok güzel seramik çalışması yaptılar. Kadınlarımıza dördüncü Kadın Kültürevini açma hazırlığındayız” diye konuştu.
Gençlerimizi madde bağımlılığından uzaklaştıracak en önemli unsurların başında sporun geldiğini, bu nedenle sportif etkinlikler ve ücretsiz kurslar düzenlendiğini anımsatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “800 çocuğumuza ücretsiz basketbol kursu veriyoruz. Mahallelerarası futbol turnuvasının ikincisini düzenledik. Etkinliklerimiz sürecek” dedi.
İmar planı çalışmasının sürdüğünü anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, yapılan çalışmaların İskenderun Limanının altyapısı için de gerekliliğinin altını çizdi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Limanla İskenderun zenginleşecek. Liman, birçok işsizlik sorununa çare olacaktır. Birçok yan sektör liman sayesinde canlanacak” diye konuştu.
Toplantıya katılan sakinlerden, sahilde çekirdek kabuğu atanları kırmadan uyarmasını da isteyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, halkın çevreye sahip çıkmasını istedi ve kirletenlere çevre cezası uygulanacağını söyledi.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda gençleri yine unutmadıklarını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Grup Duman konser verecek. Hepinizi Atatürk Anıt Alanına bekliyorum. Birlikte kutlayalım. Gençlik yürüyüşü de düzenlenecek” şeklinde konuştu.
Mahalle toplantısına, başkan yardımcıları ve idare müdürleri de katıldı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.