Başkan Civelek yerinde inceledi!

İskenderun Belediyesi, çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, sabah erken saatlerinden başlayarak, çalışmaları yerinde inceledi. İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince, mahallelerde asfalt kaplama ve yama çalışması devam ediyor. Sakarya Mahallesindeki asfalt yama çalışmasını sürdüren ekipler, Güzelçay mahallesi’ndeki yeni İskenderun Belediyesi Toptan Sebze ve Meyve Hali yolunda asfalt kaplama çalışması yaptı. İhtiyaç duyulan bölgelerde kaldırım çalışması yapan ekipler, halkımızın rahat kullanımı amacıyla, Buluttepe Mahallesi, Fatih Sultan Mahallesi, Güzelçay Mahallesi’ndeki bazı yollara da beton kaplama çalışması gerçekleştirdi. Kaldırım, asfalt yama ve onarım çalışmalarının devam edeceği belirtildi.
Başkan Civelek yerinde inceledi!
PAZAR YERİ
Fatih Sultan Mahallesi’nde Pazar günleri kurulan semt pazarı için genişletme ve düzenleme çalışması başlatıldı. Mevcut semt pazarı yerinin az ilerisindeki alanı genişletme ve düzenleme çalışması başlatan İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, bu kapsamda çalışmasını aralıksız sürdürüyor.

YENİ PARKLAR!
Parkların sayısını arttıran İskenderun Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü ekipleri, şehrimizde bu kapsamda 6 tane park yapımı ve yeşil alan çalışmasına da devam ediyor.
Mustafa Kemal Mahallesi’nde ve Numune Mahallesi’nde yapılacak olan yeni parkların dış cephe duvarı yapımı aralıksız sürüyor.
Ayrıca, İskenderun Engelliler Derneği yanında yapımına başlanan Engelli Park-1 Projesi’nin oyun grubu montaj çalışması da devam ediyor.
Parkların sayısının arttırılması hedefleniyor.

SERVİS YOLU
İskenderun’un E-91 yolu üzerindeki servis yolu çalışması sürüyor.
Beton drenaj kanalı üstüne yapılan sevis yolu çalışması devam ederken, bu kapsamda refüj ve kaldırım çalışmaları da sürdürülüyor.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ
İskenderun Belediyesi’nin sahil bandında yapılan yeni sosyal tesisin inşaatı tamamlandı. Sosyal tesisin çevre düzenleme çalışması da devam ediyor.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek de, çalışmaları yerinde inceliyor.
İskenderun’un merkezi yerindeki Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan havuzda, yenileme ve çevre düzenleme çalışması başladı.
Kapsamlı bir şekilde bakım ve onarımdan geçirilecek olan havuzda, çevre düzenleme çalışması yapılacak.

SU PATLAĞI ONARILDI
İskenderun Belediyesi’nin, eski ve çürümüş içmesuyu şebekesini yenilemek amacıyla yaptığı çalışmalar sürerken, su patlağı arızasını onarma çalışmaları da devam ediyor.
İskenderun Belediyesi Su Kanal Müdürlüğü ekipleri, Esentepe mahallesi 343 sokaktaki 250’lik asbest içmesuyu ana şebekede oluşan su patlağı ve Sakarya mahallesindeki su patlağına müdahale ederek, onarım çalışması yaptı.

KÖPRÜ İNŞAATI
Kullanım ömrünü tamamlaması ve ulaşım güvenliği açısından büyük risk taşıması nedeniyle yıkılan eski köprünün yerine yapılacak olan yeni köprü için, önçalışma sürüyor.
25 metre olan ve çatlakları bulunan eski köprünün yerine, 50 metre genişliğinde yeni bir köprü yapılacak. Yapılacak olan yeni köprü, servis yollarını da karşılayacak. Yeni köprü yapımı amacıyla, iş makinaları ile Feyezan kanalı içinde temizlik ve hazırlık çalışmaları yapılıyor. Yıkılan köprünün inşaatının tamamlanmasının ardından, diğer köprü de yıkılarak yeniden yapılacak.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.