Saldırılar ciddi bir şekilde ele alınmalıdır

Türk Eğitim-Sen Öğretmenlere Yönelik Yapılan Saldırıları Kınadı:

‘Saldırılar ciddi bir şekilde ele alınmalıdır’

Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, son zamanlarda öğretmenlere yönelik yapılan saldırıları kınadı.
Öğrencilerin, velilerin fiziki ve sözlü saldırılarına uğrayan öğretmenlerin can güvenliğinden yoksun olarak görevlerini yaptığını savunan Akça, uygulanan şiddete karşı Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlere sahip çıkmasını beklediklerini söyledi.
Okulların büyük bölümünde hiçbir güvenlik önleminin bulunmadığını iddia eden Akça, “Okullarda rehberlik hizmetleri yetersizdir. Rehber öğretmeni bulunan okul sayısı çok azdır. Öğrencilerin dizi karakterlerine özenmesi, onlar gibi davranması, şiddet içerikli görüntüler, haberler, dizi ve filmlerde öğrencileri şiddete yöneltmektedir. Okullarda çeteleşme vardır. Güç kullanmaya eğilimli gruplaşmalarla tehdit boyutunda gruplaşmaları itibar ve ayrıcalık kazanmak olarak gören bazı öğrenciler, arkadaşlarına, öğretmenlerine ve okul idarecilerine şiddet uygulamaktadır. Tüm bu hususlar ciddi bir şekilde ele alınmalıdır” diye konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.