1 Mayıs emeğe verilen değerin bir ifadesidir

AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz, “Tüm dünyada birlik, beraberlik ve dayanışma günü olarak kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı, ülkemizde de aynı amaç ve doğrultuda kutlanmaktadır. Bu bayram emeğe verilen değerin ve gösterilen saygının bir ifadesidir” dedi.

Açıklamasında, “AK Parti iktidarı demokrasi, insan hakları, adalet, sağlık ve eğitim gibi alanda attığı devrim niteliğindeki adımlarla ülkemizi çağdaş ve gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarma yolundaki çabasını sürdürmektedir’ diyen Feriz, “Bu amaçla sivil toplum kuruluşlarıyla kurulan diyalog devam etmektedir. AK Parti iktidarı olarak Sivil Toplum Kuruluşlarını her daim ayrı bir yerde tuttuk. Sivil Toplum Kuruluşlarının çağdaş ve demokratik bir ülkede aktif bir rol üstlenmesi gerektiğine inandık ve bu doğrultuda STK’larla olan diyaloglarımızı geliştirmeye gayret ettik. AK Parti iktidarıyla birlikte sendikacılık faaliyetleri daha profesyonelleşmiş ve kurumsal anlamda büyük gelişmeler göstermiştir. 219 bin geçici işçiye kadro vererek “yapılamaz” denileni yapmış ve iş güvencesi olmayan geçici işçilere iş garantisi sağlamıştır. Her alanda olduğu gibi çalışma hayatında da katılımcılığı esas alıyoruz. Bu anlayış içinde, mevcut sosyal diyalog mekanizmalarını güçlendireceğiz ve diyalog kültürünü yaygınlaştıracağız. Yeni dönemde istihdamın artırılması ile daha fazla ve daha kaliteli iş imkânlarının oluşturulması için AK iktidarla birlikte başlattığımız çaba artarak devam edecektir. İnancım şu ki, Türkiye müreffeh yarınlara devleti, köylüsü, çiftçisi, işçisi, esnafı ile el ele ortaklaşa çalışarak ve büyük bir dayanışma örneği sergileyerek girecektir. Biz AK Parti olarak bunun için elimizden gelen ne varsa yapacağız. Dayanışma günü olan ve yine AK Parti iktidarımız tarafından resmi tatil olarak belirlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın da, kardeşliğin, sosyal barışın, hoşgörü ve saygının gelişmesine katkı sağlayacaktır. Türkiye genelinde yapılacak kutlamaların, barış, huzur ve sağduyu içerisinde gerçekleştirilmesi hepimizin ortak arzusudur.

Bu vesile tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs İşçi Bayramlarını kutlar,bugünün barış ve hoşgörü ortamında geçmesini temenni ederim” diye konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.