TARİHİ ESERLERİMİZİN SON DURUMU

TARİHİ ESERLERİMİZİN SON DURUMU Tarihi zenginlikleri bakımından, kentlerimiz sıralamasında üst seviyelerde bulunan Hatay ilimizin yıllardır sanat ve kültürel yatırımları arzu edilebilen seviyede yapılmamıştır. Üretkenlik bakımından ise yapılan yatırımlardan çok daha fazlasını vergi olarak sağlayan sayılı iller arasında yer alan Hatay ilimizde, tarihi yerlerin korunması ve gün ışığına çıkarılabilmesi amacıyla bir an önce ilimiz için proje,program ve yatırımların başlatılmasını arzulamaktayız.
Hatay Fikir Kulübü yönetimi olarak bizler, ilimizde bir çok kayıt altına alınmış veya alınmamış tarihi varlıklarımızın korunmadığı, talan edildiği hususlarını siz değerli basın mensuplarımızla paylaşmak istedik.
Bu duyurumuz ekinde sizlere 1,2 ve 3 no ile işaretlenen resimler ek. 1 olarak verilmiştir. EK.1 Resimler 1990 yıllarında çekilmiştir. Ek.2 olarak sunduğumuz, 4,5 nolu resimler ise tahminen 2000 yıllarında çekilmiştir.
Bu resimlerin çekildiği Arsuz ilçesi, Konacık beldesine siz değerli basın mensuplarımızı, 30.04.2012 Pazartesi günü saat 10.00 da aşağıda belirttiğimiz adresten, derneğimizin temin ettiği araçla “BİR TARİHİN NASIL TALAN EDİLDİĞİ” tanıklığına davet ediyoruz. Tabiî ki Ek.1 ve Ek.2 olarak sunulan mahaldeki mozaiklerin, kabartmalı lahitlerin yürekleri burkan ve tarumar edilen son durumlarını hep beraber göreceğiz.
Bu birlikteliğimize Varan 1 diyoruz. Bundan sonraki talan olan tarihi kalıntılarımızı da gün ışığına çıkartacağız. Hedefimiz Hatay Kültür İl müdürlüğümüzün bina,araç, gereç ve personel sayılarının artırılması, yatırımlar için gerekli projelerin ve bu projelere bağlı bütçe ve fonların oluşmalarını arzu etmekteyiz saygılarımızla.27.04.2012

Erol AYGEN
Hatay Fikir Kulübü Bşk
.

Ek.1: 1990 Yılında çekilen fotoğraf tespitleri
Ek.2: 2000 Yılında çekilen fotoğraf tespitleri

KONACIK Gidiş – geliş programı:
Yer :İskenderun Merkez Bankası önü
Tarih : 30.04.2012
Hareket saati: 10.00
Dönüş saati : 11.45

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.