Ustalara sertifika sahibi olması zorunluluğu getirildi

VALİ LEKESİZ, İMO’NUN YENİ YÖNETİMİNİ KABUL ETTİ

‘Ustalara sertifika sahibi olması zorunluluğu getirildi’

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi yeni Başkanı Selim Harbiyeli ve Yönetim Kurulu Üyelerini kabul etti.

Ustalara sertifika sahibi olması zorunluluğu getirildi
Vali Lekesiz, yeni yönetime hayırlı olsun dileğinde bulunarak, ‘İnşaat Mühendisleri Odası, toplumsal yaşantımızda, şehirleşmemizde çok önemli etkileri ve katkıları olan bir odamızdır. Hizmet yarışını, aldığınız noktadan daha iyi yerlere götüreceğinize inanıyoruz. Hayırlı olsun’ dedi.
Ülkemizde yapı stokunda sorunlar olduğunu vurgulayan Lekesiz, ‘Bunları normal zamanda planlamak gerek ama maalesef afet durumunda hatırlıyoruz. İlimizde de yapı stokumuz iyi değil. Sadece Valilik ya da Belediyelerin değil, tüm tarafların katkısı ile ortaya bir şeylerin konması, yerel sahiplenme ve doğrunun ortaya çıkması açısından önem taşıyor’ dedi.
İnşaat sektöründe artık sertifikası olmayan insanların çalıştırılmaması gerektiğine ve bu yöndeki çalışmaların hız kazandığına dikkat çeken Lekesiz, ‘Bu konuda ilgili kurumlar tarafından kurslar açılması, ustalar yetiştirilmesi, ustabaşından amelesine, mimarından mühendisine kadar inşaat sektörünün her alanında çalışacak insanların daha nitelikli hale getirilmesi önemli. Bu konuda sizlerin de yapabileceği çok şey olduğuna inanıyorum. Valilik olarak biz de katkı vermeye hazırız. Bunlar birlik içerisinde yapılması gereken olmazsa olmaz işlerdir. Aksi takdirde bir afet durumunda bunun topluma ve ülkeye maliyeti çok yüksek oluyor’ diye konuştu.
İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi Başkanı Selim Harbiyeli de, kabulden dolayı Vali Lekesiz’e teşekkür ederek, yeni yönetimi tanıttı.
Başkan Harbiyeli, 01 Ocak 2012 tarihinden itibaren ülke genelinde inşaat sektöründe görev alacak ustaların sertifika sahibi olması zorunluluğunun getirildiğini, Üniversite, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açılan kurslarda eğitim verilmeye ve belge dağıtılmaya başlandığını söyledi.
Harbiyeli, ‘Antakya-Kahramanmaraş Bölgesinde Deprem Tehlikesine Hazırlık, Hasar Görebilirlik ve Zarar Azaltma Master Planı Hazırlanması (Seremar) Projesi’ konusunda çalışmaların devam ettiğini ve bu konuda ciddi anlamda yol alacaklarına inandıklarını da sözlerine ekledi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.