Tosyalı Holding’den dev bir eser daha…

Tosyalı Holding tarafından Osmaniye’ye kazandırılacak olan Tosyalı Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu’nun temeli, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın katıldığı törenle atıldı.

Tosyalı Holding’den dev bir eser daha…
Osmaniye’ye konuşlandığı günden bu yana ilin gerek ekonomik, gerekse sosyal alanda çıtasını her geçen gün yükselten Tosyalı Holding, bir eseri daha bölge halkının hizmetine sunmanın haklı gururunu yaşıyor. Sosyal sorumluluk projelerini hız kesmeden sürdüren Tosyalı Holding Osmaniye’de Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi, Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nden sonra Tosyalı Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu ile bir yatırıma daha imza attı.
Osmaniye’nin Fakuşağı Mahallesi’nde yapımına başlanan Tosyalı Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu’nun temel atma törenine Gençlik ve Spor Bakanı ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Durdu Mehmet Kastal ve Suat Önal, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyeleri, Fatih Tosyalı, Ayhan Tosyalı, Tosyalı Holding İhracat Direktörü Şerif Tosyalı, iş adamları, daire müdürleri Osmaniye halkı ve çok sayıda davetli topluluğu katıldı.
Tosyalı Holding’den dev bir eser daha…

 

OSMANİYE’YE YATIRIMLARIMIZ TÜM HIZIYLA DEVAM EDECEK
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan temel atma töreninde ilk olarak konuşma kürsüsüne davet edilen Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Türk özel sektörünün ilk yassı çelik üretim tesisini 2010 yılının Şubat ayında Başbakanımızın da onurlandırdığı açılış töreniyle ülkemize kazandırdıklarını ifade ederek, tesisin 2000’den fazla direkt, dolaylı olarak ta en az 10.000 kişiye istihdam kaynağı olduğunu, geçen yıl kurulu kapasitesinin üzerinde üretim yaparak oldukça başarılı bir yıl geride bırakmasıyla kapasite artırımı yatırımına başladığını kaydetti. Konuşmasında sanayi üretimlerinden bahseden iş adamı Tosyalı, geçtiğimiz yılın başında şirkete tahsis edilen ilave 400.000 m2 alanda tek seferde yapılan dünyanın en büyük boru yatırımına 500 milyon dolar bütçe ile başladıklarının altını çizerek, “İlk yassı çelik yatırımında olduğu gibi bu tesisi de rekor bir sürede tamamladık ve kısmi üretime başladık. Önümüzdeki 6 ay içerisinde de tüm birimleriyle ve tam kapasite ile üretimde olacağız. Yine bu yılın başında Organize Sanayi Bölgemizde 3. etapta tahsis edilen alanda da projelendirme çalışmalarımız devam etmekte olup, alanla ilgili alt yapı çalışmalarına paralel, eş zamanlı olarak ülkemizin metal ambalaj sektörüne yönelik dev bir yatırıma daha başlayacağız. Bu yatırımda yine ülkemizde ilk olacak birçok özelliği beraberinde taşıyacak, binlerce istihdamın yanı sıra yüzlerce KOBİ’ye de ithal ikame ham madde temin edecektir” diye konuştu.
Tosyalı Holding’den dev bir eser daha…
TOSYALI AİLESİ İÇİN SANAYİCİLİK SADECE ÜRETİM VE İSTİHDAM DEĞİLDİR
Tosyalı ailesi için sanayiciliğin sadece üretim, istihdam, ihracat ve vergiden ibaret olmadığını vurgulayan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı ailesi olarak yatırım yaptıkları her bölgede sosyal sorumluluk projelerine de çok büyük önem verdiklerini kaydederek, “Osmaniye’ye kazandırdığımız Sosyal Bilimler Lisesi ve Çok Amaçlı Spor Salonu ile ilgili özel projeler hazırlattık. Sosyal Bilimler Lisesi’ni geçtiğimiz yıl bitirip Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim ettik. Bu arada sayın Valimiz engelli vatandaşlarımız için de bir okul ihtiyacı olduğundan bahsetti ve hiç tereddüt etmeden kabul edip onu da tamamladık. İnşallah Mayıs ayında Engelliler Haftası’nda Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi adıyla Valiliğimize teslim edeceğiz. Bu buluşmamıza esas olan Tosyalı Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu özel bir proje olarak tasarlandı. 18 Ayda tamamlayacağımız bu spor kompleksi 7.100 m2 üzerinde inşa edilecek. Osmaniye’de ilk yatırım kararımızdan bu güne kadar bizlere güvenen ve destekleyen OSB yönetimine, değerli Milletvekillerimiz Durdu Mehmet Katsal ve Suat Ünal’a, sadece sanayi yatırımlarımızda değil diğer tüm sosyal sorumluluk projelerimizde de bize hem öncü, hem de hiçbir desteğini esirgemeyen Valimiz Sayın Celalettin Cerrah’a, ülkemizde istikrarın, istihdamın ve güven ortamının teminatı hükümetimize ve çok değerli Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a saygılarımı ve selamlarımı sunuyorum” şeklinde görüş belirtti.
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın ardından konuşan AK Parti Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal ise, 85 kişinin çalıştığı Osmaniye OSB’de bugün 11.000 kişinin çalıştığını, bunun bölge açısında son derece önemli olduğunu belirtti. Milletvekili Kastal, Tosyalı ailesini bölgeye kazandırdığı katma değerlerden dolayı teşekkür etti. AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal ise, Osmaniye’nin her geçen gün hızla büyüyüp geliştiğini dile getirdiği konuşmasında bu büyümeye katkı yapan yatırımcılara şükranlarını ifade etti.

TOSYALI AİLESİ HER TÜRLÜ ÖVGÜYE LAYIKTIR
Yoğun katılımın olduğu törende konuşma kürsüsüne gelen Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ise Tosyalı ailesini övgüler yağdırdı. Tosyalı ailesinin Osmaniye’ye yaptıkları katkının çok büyük olduğunu dile getiren Vali Cerrah, “Her türlü isteğimizi kabul eden, bölgemize istihdam üretim ve ekonomik katkı sağlayan Tosyalı ailesi övgülerin en büyüğüne layıktır. Devlet-millet işbirliği bir olma, beraber olma duygularını pekiştirmekte ve ülkemize ayrı bir güç kazandırmaktadır. Bölgemize sanayi yatırımları ile iş alanları sunan Tosyalı Holding eğitimde Sosyal Bilimler Lisesi, Zihinsel Engelliler Okulu, sportif alanda da 2000 kişilik Kapalı Spor Salonu kazandırdığı için Fuat Tosyalı’ya sonsuz teşekkürler ediyorum” dedi.

YGS BİRİNCİSİ OSMANİYELİ SÜMEYYE’NİN TÜM MASRAFLARINI FUAT TOSYALI KARŞILAYACAK
Vali Cerrah ayrıca, 81 ilin içinde YGS sınavında birinci olan Osmaniyeli Sümeyye Nur Satin’i de göstermiş olduğu üstün başarıdan dolayı kutladı. Konuyu Fuat Tosyalı’ya açtığında Tosyalı’nın sınavın sonunda Sümeyye Nur Satin’in hangi üniversiteyi kazandıysa masraflarının tümünü kendisinin karşılayacağını söylemesi üzerine çok mutlu olduğunu belirten Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah Fuat Tosyalı’ya bu yaklaşımından ötürü teşekkür etti.

OSMANİYE EĞİTİM VE SANAYİDE ÖNEMLİ ÖLÇÜDE KALKINIYOR
Temel atma töreninde son olarak konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, müstesna bir gün yaşadığımızın altını çizdi. Bir şehirde sanayi üretimine devam eden grubun aynı zamanda o şehrin sosyal çözüm ortağı gerçeğini benimsemiş olduğunu bir önceki ziyaretinde gördüğünü, şimdi de aynı gerçekle karşı karşıya olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, “2003 yılında sadece 85 olan sanayi çalışanı olan bir yerde bugün bu rakamlar 11 binlere ulaşıyorsa bu bir gerçeğin ifadesidir. 85 sanayi çalışanı olan bir şehirde bu sayı 11 bine ulaşıyorsa çok net kimlik değişimi apaçık ortada duruyor demektir. Osmaniye bu kriterlerle bir sanayi şehri olmuş demektir. Hayırlı olsun. Çoğu yerde sanayi, emisyon, kirlilik ve nefes alamaz hale gelmek demektir. Benim gözlemlediğim kadarıyla Osmaniye’deki sanayileşmenin 2 temel özelliği var. Bunlardan birincisi Osmaniye OSB’de faaliyetler temiz hava ve çevreci bir anlayışla devam ettiriliyor. Ayrıca Osmaniye’de sanayi üretiminin içinde olanlar hem eğitim, hem spor hem de özürlülere yönelik sosyal destek projeleri olmak üzere kentin bugün sosyal destek çözümlemelerine katkı sağlıyorlar. Bu takdir edilmesi gereken bir yaklaşımdır. Ben Osmaniye’ye yaptığı sosyal yatırımlar ve ülkemize sağladığı katma değerlerden dolayı Tosyalı ailesine teşekkür ediyor, üstün başarılarının devamını diliyorum. Tosyalı Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu’nun bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakan Suat Kılıç, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Durdu Mehmet Kastal ve Suat Önal butona her birlikte basarak Tosyalı Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu’nun temelini hep birlikte attılar.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.