İskenderun Güvercini resim yarışması konusu oldu

Her yıl 15–22 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Turizm Haftası’nın son etkinliği olan ödül töreni Karaağaç Nuran Yılmaz Çok Programlı Lise’sinde düzenlendi.
Turizm haftasının en önemli özelliği ise, sevginin, hoşgörünün ve barışın simgesi olan güvercinin ve özellikle şehrimizin sembolü haline gelen İskenderun Güvercini konulu resim yarışmasıydı. İskenderun Güvercini artık birçok alanda gündemde olup adına resim yarışmalarında duyuruyor. Ödül törenine Karaağaç Belediye Başkanı Necmettin Acar, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, İskenderun İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kocacık, İKEM Okul Kurucusu ve Müdürü ve İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Levent Yılmaz ve Emine Çirkin, Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Özgür Durmaz ve İTSO Başkanvekili Bülent Seküçoğlu ve Genel Sekreteri H.İbrahim Kocadölü katıldı.
İskenderun Güvercini resim yarışması konusu oldu
Turizm haftası dolayısı ile düzenlenen ödül töreni ataya bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Nuran Yılmaz Çok Programlı Lise Müdürü Ragıp Kahan, “Son yıllarda ülkemizde bölgesel olarak yayla şenlikleri, festivaller, yağlı güreşler, cirit oyunları ve doğal kaplıca tesisleri iç turizmin canlanmasına büyük katkı sağlamaktır. İskenderun coğrafi konumu turizm açısından büyük bir öneme sahiptir. Kara, deniz ve hava ulaşımının merkezi olan İskenderun, aynı zamanda sanayi kentidir. Bu özellikleri ile ön plana çıkarılıra turizmde önemli bir yer alması için hiçbir sebep yoktur. Biz düşen bu kültür mirasını tanıtarak turizme katkı sağlamaktır” dedi.
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Nuran Yılmaz Çok Programlı Lisesi Tarih Öğretmeni Özgür Baran Oral ise, “Turizm doğal ve tarihi değerlerin korunmasını sağlamaktır. Turizme elverişli yerlerin korunması aynı zamanda çevre dengesinin korunması anlamına gelmektedir. Turizm etkinliğinin ekonomik getirisinin yanı sıra birçok evrensel değeri de bulunmaktadır. Düzenlenen bu etkinliklerle ülkelerin birbirine yakınlaşması, evrensel değerlerin oluşmasında önyargıların yıkılmasında önemli bir araçtır” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından çeşitli ülkelerin kıyafetlerini giyinen kız öğrenciler üzerlerinde taşıdıkları ülkelerin kıyafetleri ile o ülkeye ait oyunları sergilediler. Sergilenen oyun sonunda ülkemizi temsil eden kız öğrenci elinde taşıdığı Türk Bayrağını İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu’na teslim ettikten hemen sonra kız öğrenciler hep bir ağızdan barış şarkıları söyleme başladılar.
Yapılan gösterinin ardından kısa bir konuşma yapan İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, “Öğrencilerimizin düzenlemiş olduğu bu gösteri dünya barışı için en anlamlı gösteri olmuştur. Turizm dünya ülkelerini bir araya getirirken, barışı sağlamakta büyük ölçüde önem taşımaktadır” şeklinde konuştu. Yapılan gösteriler ve konuşmaların ardından, Karaağaç Belediye Başkanı Necmettin Acar, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu ve İTSO Başkanvekili Bülent Seküçoğlu tarafından İskenderun Güvercini konulu resim yarışması ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere İskenderun Güvercinini simgeleyen plaket ve hediyeleri takdim edildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.