Yeni Tugay Komutanı 2 C sınıfından Ayşe

İTSO İlköğretim Okulu öğrencisi Ayşe Sude, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı’nın koltuğuna oturdu. Sude’nin ifade ettiği kelimelerin anlamı büyüktü

Çiftçi yetiştirdik toprağımız çoktur
Asker yetiştirdik düşmanımız çoktur
Yeni Tugay Komutanı 2 C sınıfından Ayşe
İTSO İlköğretim Okulu 2 C sınıfı Ayşe Sude 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri nedeni ile Tugay Komutanı Burhanettin Aktı’yı ziyaret eden Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu müdürü Hüseyin Dönmez ve ile öğrencilerden Ayşe Sude, Nihal Ayçiçeği ve Nail Balcı Tugay Komutanlığı’na gelerek Tuğgeneral Aktı’nın konuğu oldular.
Yeni Tugay Komutanı 2 C sınıfından Ayşe
Tugay Komutanlığı makamına oturan Ayşe Sude, yapmış olduğu konuşmada tüyleri diken diken etti. Sude, “Dünya tarihine askerliğe şan ve şerefle yazmış tek millet Türklerdir. Yaratılışlarındaki asalet, İslam’ın şerefiyle birleşince askerlik tarihinin unutulmaz destanlarını yazmışlardır. Asker deyince Türk, Türk deyince asker akla gelmiştir. Ben de Türk Milletinin şerefli bir kızı olarak gelecekte ülkemizin ilk bayan Genelkurmay Başkanı olmak istiyorum.
Sözlerimi de Baş Kumandan Atatürk’ün şu sözleri ile tamamlıyorum; “Ülkemiz şu iki şeyin ülkesidir. Biri çiftçi, diğeri asker. Biz çok iyi çiftçi ve asker yetiştiren bir ulusuz. İyi çiftçi yetiştirdik, çünkü topraklarımız çoktur. İyi asker yetiştirdik, çünkü o toprakları isteyen düşmanlar çoktur. Bundan sonra da daha iyi çiftçi ve asker olacağız. Ancak bundan sonra asker oluşumuz artık eskisi gibi başkalarına hırsı, şanı, şöhreti ve keyfi için değil, yalnız ve yalnız bu aziz topraklarımızı korumak içindir. Mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Burhanettin Aktı ise konuklarını en iyi şekilde ağırlayarak Türk askerinin ne kadar şefkatli ve duyarlı olduğunu anlattı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.