Sizleri daha çok çalışmaya davet ediyorum

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, akademisyenlere seslendi:

‘Sizleri daha çok çalışmaya davet ediyorum’

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, görev yaptığı yaklaşık bir buçuk yıllık süre zarfında yapılan hizmetleri anlattı.
“Mustafa Kemal Üniversitesi; çatısı altında toplandığımız, değerlerine inandığımız, amaçları doğrultusunda birleştiğimiz, hedefleri için çalıştığımız ve başarılarıyla gururlandığımız en önemli ortak paydamızdır” diyen rektör Güder, “Yetiştirdiği öğrencileri, oluşturduğu gelenekleri, biriktirdiği değerleri ve sahip olduğu toplumsal saygınlığı ile üniversitemizin alanlarında uzman akademik ve idari kadrolarının yirmi yıldır gerçekleştirdiği çok önemli ve saygın hizmetlerin bugünden yarına artarak ve durmadan devam edeceğine inancımız tamdır” diye konuştu. Rektör Güder şöyle konuştu:
“Yaklaşık bir buçuk yıllık süreç zarfında; Üniversitemizde akademik ve idari süreçlerin hukuksal zeminini oluşturmak için 30 civarında yönetmelik ve yönerge hazırlandı. 1000 civarında akademik ve idari personelimizin çeşitli alanlardaki yetkinliklerini artırmak için seminerler, oryantasyon eğitimleri, hizmet için eğitim çalışmaları gerçekleştirildi. 450 öğretim üyemizle üniversitenin sorunlarını ve çözüm yollarını tartıştığımız Referans Fikirler Platformu gerçekleştirildi ve üniversitemiz için hayati önemde bir belge niteliğini taşıyan Referans Fikirler Platformu Çalıştay Kitapçığı yayımlandı.
Meslek Yüksekokullarımızın öğretici insan kaynakları bakımından desteklenmesi ve belirli alanlarda uzmanlaşmış bir yapıya kavuşturulması için yeniden yapılandırma çalışmaları yürütüldü. Tüm birimlerimizin fiziki alt yapılarının iyileştirilmesi için onarımlar başlatıldı, iklimlendirme sorunlarımızın çözümü için büyük yatırımlar gerçekleştirildi, birimlerimizin engellilere uygun hale getirilmesi için dönüşümler yapıldı ve yapılmaya devam edilmekte,
• Araştırma ve öğrenci laboratuarlarının donanım ve bilgisayar altyapılarına önemli yatırımlar sağlandı.
Üniversite genelinde sürdürülen ana hizmetlerin kesintiye uğramaması için elektrik, su, iletişim ve bilgi teknolojileri altyapımıza ilişkin yeni ve önemli yatırımlar ve tedbirler hayata geçirildi ve geçirilmeye devam edilmekte,
• Üniversite bilişim sistemi, web sitesi, e-üniversite gibi önemli ve hayati hizmetler her geçen gün yeni bir uygulama ile yenilenmekte, çeşitlenmekte ve güncellenmekte, Yemekhane ve kantinlerde uygulamaya geçen akıllı kart sistemi ile akademik ve idari personelimiz ile öğrencilere sağlanan yemek destekleri yerinde ve doğru bir kullanıma kavuşturuldu. Akademik ve idari süreçler ile toplumsal hizmet süreçlerinin belirli bir kalitede sürdürülebilmesi için akreditasyon çalışmaları başlatıldı, dokümantasyon eğitimleri verildi, kalite hizmet standartları belirlendi ve çalışmalar sürdürülüyor.
Üniversitemizin geride olduğu alanlardan biri olan Bologna Süreci çalışmaları bir Eylem Planı ile başlatıldı ve başarı ile gerçekleştirme yolunda önemli mesafeler kaydedildi. Kampusların güvenliği ve peyzaj çalışmaları geliştiriliyor. Akademik ve İdari personelimiz ile öğrencilerimizin idari, akademik ve hizmet uygulamalarına ilişkin memnuniyet düzeylerini ölçerek süreç içerisinde iyileştirmeye açık yönlerimizi belirleme amaçlı memnuniyet anketleri düzenlendi. Üniversitemizin 2014-2018 Stratejik Planının hazırlanması için Stratejik Plan Hazırlama Eylem Planı yayımlandı, plan hazırlama eğitimleri ve toplantıları başlatıldı. İlk kez 2011 yılı için hazırlanan “Mustafa Kemal Üniversitesi Öz Değerlendirme Raporu” 1 Mayıs tarihinde yayımlanmak üzere tamamlanmaktadır. Sürekli Eğitim Merkezi üzerinden verilen kurum içi ve dışına yönelik eğitim, kurs ve danışmanlık hizmetleri artarak çeşitlendirilmekte, istihdama katkı sağlamak için çeşitli kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa düzenlenen mesleki eğitim kurslarıyla eğitim verilen işsizlerin sayısı 2000’i aşmış ve her geçen gün de artmakta, ortak lisansüstü program çalışmalarıyla lisansüstü öğretim gücümüz son derece artmış ve her geçen gün de artmaktadır. Bu ve daha pek çok alandaki değerli ve önemli çalışmalar üniversitemiz Rektörlüğü, bağlı akademik ve idari birim yöneticilerimiz, çalışanlarımız ile siz değerli akademisyenlerimizin gönülden katkısıyla gerçekleşmektedir. Ortak heyecanımız, ortak sevincimiz ve ortak başarımız olan üniversitemiz için, sizleri daha çok çalışmaya, paylaşmaya, başarmaya davet ediyor, çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar diliyorum.”

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.