İlk bayan genelkurmay başkanı olmak istiyorum

23 Nisan Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, temsili paşa İTSO İlköğretim Okulu 2 C Sınıfı öğrencisi Ayşe Sude’nin söyledikleri karşısında duygulandı:

‘İlk bayan genelkurmay başkanı olmak istiyorum’
İlk bayan genelkurmay başkanı olmak istiyorum
23 Nisan Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı’nın değerli konukları vardı.. İTSO İlköğretim Okulu öğrencileri Ayşe Sude, Nihal Ayçiçeği ve Nail Bakıcı’nın ziyaret ettiği Tuğgeneral Burhanettin Aktı, oldukça mutlu dakikalar yaşadı, duygulandı. İTSO İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Dönmez, öğretmen Yavuz Selim Yanık eşliğinde gerçekleşen ziyarette, bir süreliğine Aktı Paşa’nın makamına oturan 2 C Sınıfı öğrencisi Ayşe Sude, “Dünya tarihine askerliğe şan ve şerefle yazmış tek millet Türklerdir. Yaratılışlarındaki asalet, İslam’ın şerefiyle birleşince askerlik tarihinin unutulmaz destanlarını yazmışlardır. Asker deyince Türk, Türk deyince asker akla gelmiştir. Ben de Türk Milletinin şerefli bir kızı olarak gelecekte ülkemizin ilk Bayan Genelkurmay Başkanı olmak istiyorum” dedi. Küçük Sude ayrıca, “Sözlerimi de Baş Kumandan Atatürk’ün şu sözleri ile tamamlıyorum; ‘Ülkemiz şu iki şeyin ülkesidir. Biri çiftçi diğeri asker. Biz çok iyi çiftçi ve asker yetiştiren bir ulusuz. İyi çiftçi yetiştirdik, çünkü topraklarımız çoktur. İyi asker yetiştirdik, çünkü o toprakları isteyen düşmanlar çoktur. Bundan sonra da daha iyi çiftçi ve asker olacağız. Ancak bundan sonra asker oluşumuz artık eskisi gibi başkalarına hırsı, şanı, şöhreti ve keyfi için değil, yalnız ve yalnız bu aziz topraklarımızı korumak içindir” diye konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.