İskenderun klasik müzik konserinin ikincisi düzenlendi

İskenderun Belediyesi’nin sanat etkinliği kapsamında klasik müzik konserinin ikincisi düzenlendi

İskenderun Belediyesi’nin sanat etkinliği kapsamında, Gülden Teztel piyano ve Bahar Biricik kemanıyla klasik müziği konseri verdi.
İskenderun klasik müzik konserinin ikincisi düzenlendi
Sanatçılar, konser öncesinde Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i makamında ziyaret etti.
İstanbul Devlet Konservatuarı’nda akademisyen olan sanatçılar Gülden Teztel ve Bahar Biricik’in klasik müziği konserinin ikincisi, Mustafa Kemal Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Konser Salonu’nda düzenlendi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, davetlileri kapıda karşıladı.
Konsere ağırlıklı olarak İskenderun Demirçelik ve Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalardan yöneticiler, mühendis, idareci ve teknik elemanlar katıldı.
Avrupa Birliği Projesi kapsamında Romanya’dan İskenderun’a gelen öğrenci ve öğretmenler de Türkçe öğretmeni Şenay Polat ile birlikte klasik müzik konserini dinledi.
Konser açılışında konuşan sanatçılar, klasik müzik severlerle ikinci kez buluşmalarına imkan sağlayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e teşekkür etti.
Konser bitiminde sanatçılara çiçek veren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Hoş geldiniz. Ne iyi ettiniz de geldiniz. Hakikaten müzik evrenseldir hissediliyor ve bu duygularla, bu hislerle insanlar bir araya gelebiliyor. Dünyamızın, bütün insanların artık o güzel duyguları hissederek bir araya gelmesi gereken günleri yaşıyoruz. Onun için sizlere ihtiyacımız var. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, klasik müzikseverlerin ayakta alkışladığı sanatçılara, plaket vererek teşekkür etti.
İskenderun Belediyesi’nin sanat etkinlikleri arasında yer alan klasik müzik konserleri, 25 Kasım 2011 ve 20 Nisan 2012 tarihinde ücretsiz düzenlendi.

Sanatçılar klasik müzik konserinde şu eserlere yer verdi:
J. S. Bach Air
R. Schumann Keman-Piyano Sonatı Op.105 No:1 La minör
1. Mit leidenschaftlichem Ausdruck
2. Allegretto
3. Lebhaft
J. Brahms Macar Dansı re minör

ARA

S. Rachmaninov Vocalise
E. Granados İspanyol Dansı (Arr. F. Kreisler)
G. Faure Pavane
A. Dvorak Humoresque
M.de Falla İspanyol Dansı
A. Saygun Demet Süiti’nden
Prelude
Horon

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.