OSMANİYE, ÇİN’E 20 TON ZEYTİNYAĞI GÖNDERİYOR

OSMANİYE BEYMAİL VE ZEYTİNOS ZEYTİNYAĞLARININ İLK İHRACAATI ÇİN’E YAPILIYOR, VALİ CERRAH:

‘Yatırımcıya kapımız her zaman açık!’
OSMANİYE, ÇİN’E 20 TON ZEYTİNYAĞI GÖNDERİYOR

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, İdeal Av firmasının sahibi Cemil Eryürek ile Çinli bir firmanın Başkanı Zigi Zhang ve Genel Müdürü Juan Zhang’i makamında kabul etti. Cemil Eryürek, Çin’e gittiği dönemde Çin’de zeytinyağının yükselen bir değer olduğunu gördüğünü kaydederek, “Çin’de zeytinyağı konusunda ön çalışma yaptık ve daha çok sızma yağı tercih edildiğini tespit ettik. Bildiğiniz üzere, Osmaniye’de gelişmekte olan zeytin ve zeytinyağı sektörü var. Çok kaliteli zeytinyağı üretiliyor. Çinli işadamlarıyla birlikte Sayın Valimizle bu konuda bir ön görüşme yapmak istedik” diye konuştu. Vali Celalettin Cerrah ise Beymail zeytinyağı ve zeytinyağlı sabun hakkında detaylı bilgi vererek, “Osmaniye’de yetiştirilen zeytin ve bu zeytinlerden üretilen zeytinyağı piyasadaki en kaliteli zeytinyağlarından biri. Kalitemize çok güveniyoruz.”diye konuştu. Henüz yeni gelişmekte olan zeytin sektöründe çalışmaların sürdüğünü de ifade eden Vali Cerrah, “En iyi kalite zeytinyağı üretmemize rağmen ambalaj konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Şişelerin basınca dayanıklı olması gerekiyor. Eğer bu şişeler Osmaniye’de üretilirse hem ambalaj konusundaki sıkıntı ortadan kalkar hem de maliyetimizi düşürmüş oluruz” dedi. Vali Cerrah, Çinli firmanın yetkililerine, özellikle ambalaj konusunda Osmaniye’de yatırım yapmak isterlerse kendilerine yardımcı olunacağını ve Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde yer verilebileceğini ifade ederek, “Osmaniye yeni Teşvik Kanunu’na göre 5. Bölgede yer alıyor ve teşvikten faydalanıyor. Ayrıca Organize Sanayi Bölgemiz, hava, deniz, kara yollarına yakın olması sebebiyle oldukça cazip bir yerde bulunuyor. Bu nedenle Osmaniye’de yapacağınız yatırımla üreteceğiniz malları kolayca nakledebilirsiniz. Osmaniye OSB olarak yerli ve yabancı yatırımcıya her zaman kapımız açık” diye konuştu.

OSMANİYE, ÇİN’E 20 TON ZEYTİNYAĞI GÖNDERİYOR
Çinli işadamları Vali Cerrah’ı ziyaretleri sonrasında Beymail ve Zeytinos zeytinyağı ve zeytinyağlı sabun satış mağazasını gezerek ürünleri incelediler. Zeytinyağı ve zeytinyağlı sabunları çok beğenen firma yetkilileri ise anlaşma sağlandığı takdirde 20 Ton zeytinyağı alacaklarını ve Çin piyasasında ürünü test edeceklerini ifade ederek, eğer ürün beğenilir ve tutulursa Osmaniye ve Çin arasındaki bu alışverişin devam edeceğini kaydettiler. Zeytinyağlı sabunlardan numune alacaklarını da belirten Çinli firmanın yetkilileri, çok kaliteli buldukları sabunların Çin’de çok tutulacağına inandıklarını söyleyerek, önümüzdeki günlerde zeytinyağlı sabunları da ithal edebileceklerini kaydettiler.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.