Ortaöğretim kurumları görücüye çıktı

İskenderun Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından Ortaöğretim Fuarı renkli geçti.
İskenderun 2 nolu Aile Çay Bahçesi’nde dün başlayan fuarı Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu ve AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz birlikte açtılar.

Geniş katılımla gerçekleştirilen fuarda konuşanı İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, bu etkinliğin öneminden bahsetti. Bu yıl geleneksel olarak 3. sü düzenlenen fuarda ilköğretim okulu öğrencilerinin ortaöğretime geçerken, hangi okula tercih yapacakları konusunda ön fikir edinmeleri açısından son derece önemli olduğunu belirterek, “Öğrencilerimizin tercihlerine saygı duymak zorundayız. Çünkü dalda başarılılarsa o okula gitmeleri kendi gelecekleri açısından son derece önemlidir. Bilgisayara eğilimli olan bir öğrenciyi genel liseye gönderdiğiniz zaman o öğrencimizin geleceğe dair önünü tıkamış olursunuz. Bu nedende fuarlarımız çok önemlidir. Ben emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, fuarın hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, günümüzde hayatın 3 sac ayağı üzerinde durduğunu, bunlarında eğitim, sağlık ve adalet olduğunu belirtti. Eğitime her fırsatta önem verilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Civelek, öğrencilerimize her zaman destek olunması gerektiğinin de altını çizdi. Başkan Civelek konuşmasının sonunda belediye olarak ellerinden geldiği kadar eğitime her zaman önem vereceklerini vurguladı.
Yapılan konuşmaların ardından İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu ve AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz, kurdeleyi birlikte keserek Ortaöğretim Fuarı’nı hizmete açtılar.
Tüm ortaöğretim kurumlarının katıldığı fuarda protokol üyeleri stantları tek tek gezerek öğrencilerden yaptıkları işlerle ilgili bilgiler aldılar.
Fuara katılan AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz de yaptığı açıklamada eğitime ne kadar önem verilirse geleceğimizin de o kadar iyi olacağını belirtti. Günümüzde sanayi ve bilişim sektörlerine rağbetin arttığını belirten Başkan Feriz, dolayısıyla ara eleman yetiştirme konusunda sıkıntılar olduğunu, yapılacak çeşitli çalışmalar ve öğrencilerimize gerekli destek verildiğinde bu açığın da giderileceğini ifade etti. AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz bu fuarın hayırlı uğurlu olmasını diledi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.