Köy Okulu Çocuklarına 23 Nisan armağanı

Arkeolog Yazar Işık Soytürk, Nergizlik Köyü İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti…

Arkeolog’dan Köy Okulu Çocuklarına 23 Nisan armağanı

Birçok uygarlığa ev sahipliği yapan ülkemizin, sahip olduğu kültürel değerlerin çocuklarımıza nitelikli bir şekilde anlatılması gerektiğini ifade eden Arkeolog – yazar Işık Soytürk, bir yandan Anadolu’ya özgü değerleri kitaplaştırarak, çocukların Türkiye’yi tanımalarına katkı sağlıyor. Öte yandan da gittiği köy ve kentlerde okulları ziyaret edip çocuklarla kültürel değerler üzerine slayt eşliğinde sunumlar yapıyor.

“Anadolu Binbir Renk Sen de Onu Keşfet” sloganıyla da, onları eski uygarlıkların ve doğanın gizemli dünyasına götürerek, ülkelerini gezmeleri için harekete geçiren Arkeolog -yazar Işık Soytürk, bu keşif dolu yolculuklardan birisini de 155 kayıtlı öğrencisi bulunan İskenderun’un Nergizlik Köyü’nde eğitim veren Nergizlik Köyü İlköğretim Okulu’na gerçekleştirdi.

Nergizlik Köyü İlköğretim Okulu’nda çocuklarla, interaktif bir söyleşi yapan Arkeolog Yazar Soytürk, Anadolu’da binlerce yıl öncesinde kurulan kasabaları, ilk imparatorluğu, Noel Baba’nın Anadolu topraklarında doğup yaşadığını, Anadolu’ya özgü mitolojik öyküleri, insanların inançlarını söyleşisine konu etti. Türkiye Uygarlıkların doğup geliştiği bir coğrafyada yer aldığına dikkat çeken Soytürk, sunumunda Frigler, Urartular, Lidyalılar, Hititler, Çatalhöyük gibi Medeniyetleri, arkeolojik kazıları, müzeleri, ören yerleri anlattı.

Çocuklara 23 Nisan armağanı
Öğrencilere yönelttiği sorularla söyleşiyi hareketlendiren Arkeolog Yazar Işık Soytürk, Nisan ayında Turizm Haftası ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığımızı anımsatıp söyleşi sonrasında öğrencilere, bir de sürprizi olduğunu açıkladı. Arkeolog Yazar Işık Söytürk, dolu dolu bir söyleşinin ardından Nergizlik Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine, 23 Nisan Ulasal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla her öğrencinin yaş seviyesine uygun kitapları ücretsiz olarak imzalayıp armağan etti. Arkeolog Yazar Işık Soytürk ve öğrenci velisi Serpil Korkmaz’ın girişimi, Nergizlik Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Hadi Özdemir, okulun bir dönem önceki Müdürü Memduh Gökbaş, Nergizlik Köyü Muhtarı Hüseyin Yaşin’in katkılarıyla gerçekleşen etkinlikte Işık Soytürk’ü öğrenciler, çiçeklerle karşıladı. Söyleşi ve imza etkinliğinin ardından çocuklarla anı fotoğrafı çektiren Arkeolog Yazar Işık Soytürk’e çocuklar alkışlarla teşekkür etti.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.