İskenderun Yeni Belediye Başkanı: Manolya Tertemiz

Öğrenciler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i ziyaret etti

Manolya Tertemiz sembolik olarak Belediye Başkanı’nın koltuğuna oturdu
İskenderun Yeni Belediye Başkanı: Manolya Tertemiz
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 92. yılı kutlamaları dolayısıyla, İskenderun Hürriyet İlköğretim Okulu öğrencileri Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i makamında ziyaret etti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması kapsamında, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in koltuğuna Manolya Tertemiz adlı öğrenci oturdu.
Hürriyet İlköğretim Okulu Müdürü Emin Ersoy Köse, öğretmen Cengiz Yüce, 8. sınıf öğrencileri Manolya Tertemiz ve Kayahan Dönmez’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, öğrencilerin bayramını kutladı.

‘Okuyarak bilgi ve fikir sahibi olun’
Ziyarette yaptığı konuşmasında, öğrencilere dünyaya bir değil birkaç pencereden, geniş ve değişik boyuttan bakmalarını öğütleyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, bunun en iyi yolunun da bilgi sahibi olmaktan geçtiğini söyledi.
Fikir sahibi olmak için bilgi sahibi olmak gerektiğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak, bu çok önemli bir yaklaşım. Bilgi sahibi olmak için de çok okumak lazım. Sadece ders değil. Ders de çalışacaksınız, roman, kitap da okumalısınız. Sürekli çevrenizle iletişim içinde olun. Mutlaka günlük bir iki gazete okuyun. Bilgi birikiminizle dünya olaylarını karşılaştırabilirsiniz. İleriye dönük ne olabilir yavaş yavaş bilgi sahibi olmaya başlarsınız. Şimdi sembolik olarak koltuğa oturacaksınız ama yarın gerçekten oturacaksınız. Gelecek nesillerimiz olarak burada veya başka yönetim makamında mutlaka yer alacaksınız. Öğretmen, müdür, belediye başkanı, milletvekili, başbakan, cumhurbaşkanının yerini alacaksınız. Gereğini yapabilmek için hazır olmalısınız. Şimdi bu binanızın temelini kuruyorsunuz. Bu temeli iyi hazırlamanın yolu da okumak, fikir sahibi olmak, dünyaya geniş pencereden bakmaktır” dedi.

‘Musluktan akan suyu içmek istiyorum’
Sembolik olarak başkanlık koltuğuna oturan Manolya Tertemiz, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in, “Musluktan akan suyu içebiliyor musunuz? Avucunuzla musluktan akan suyu içmek ister misiniz?” sorusunu, “Musluktan akan suyu içemiyoruz. Evet içmeyi çok isterim” sözleriyle yanıtladı.
Bunun üzerine, İskenderun’un en acil ve hayati sorunu olan içmesuyu konusunda yapılan çalışmaları paylaşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Eski ve çürümüş içmesuyu şebeke borularını, dünyanın en iyi duktil içmesuyu şebeke boruları ile değiştireceğiz. Artık musluktan akan su içilebilecek” diye konuştu.
Belediye Başkanı’nın koltuğuna sembolik olarak oturan öğrenci Manolya Tertemiz’in önceki yıllarda sinek görülürken, artık görülmediğini belirtmesi üzerine, alınan araçlarla ekonomik ve çevre ve insan sağlığına zarar vermeden bilinçli ilaçlama mücadelesi yapıldığını anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İskenderun’da 3.5 milyon çöp vardı. Sinek ve haşeretten geçilmiyordu. Metan gazı sürekli patlıyordu. Islah ettik. Ayrıştırma yöntemiyle çöp fabrikası kuruluyor. İskenderun’un havası temizlendi. Sinek ve haşereyi kendi araçlarımızla çevre ve insanlarımıza zarar vermeden bilinçli bir şekilde yapıyoruz” dedi.
Doğalgaz boru döşemesi, elektrik şebekesinin yeraltına alınma çalışması, içmesuyu şebeke borularının döşenmesinin ardından, her yerin asfaltlanacağını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İstersek her yeri asfaltlarız ama tekrar kıracağız. Vatandaşlarımızın ödediği paralarla oluşmuş bütçeyi israf etmemek için asfalt yapmıyoruz. Çalışmalarımızı halkımızın en çok ihtiyacı olan konularda ve en ekonomik şekilde yapıyoruz” diye konuştu.

‘Yeni köprü sağlam, geniş ve güzel görünümlü olacak’
Feyezan kanalı üzerindeki, artık kullanım ömrünü tamamlamış, üzerinde çatlaklar oluşmuş ve trafik ve can güvenliği açısından tehlike arz eden köprü yıkılarak, yerine İskenderun’a uzun dönemde ihtiyacı karşılayacak olan yeni ve sağlam köprü yapılacağını söyleyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Filyos çayı üzerindeki köprünün çökmesi nedeniyle yaşanan can kayıplarını anımsattı.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Köprüde çatlaklar vardı. Her şeyi bilimsel yapıyoruz. Üniversiteden gelip incelediler. Rapor verildi. Köprü yıkımı başladı. Eskisi 25 metreydi. 50 metre genişliğinde, çok sağlam ve güzel görünümlü yeni köprü yapılacak” dedi.
2006 yılında İskenderun’da yaşanan sel afetini hatırlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İskenderun’da son otuz yılın en şiddetli yağışı oldu. Su baskını ve göllenme olmadı. Her yerde drenaj kanalı yaptık. Altyapı çalışmalarını önemsiyoruz. Şehrimizin altyapı çalışması tamamlandıktan sonra bir daha açılmamak üzere her yeri asfaltlayacağız ve İskenderun altyapısı sağlam bir şehir olacak” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, konuklarına hediye verdi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.