Heyecansız kongre!

CHP İlçe kongresini, üç adayın feragat edip desteklediği Süleyman Uyar kazandı

Heyecansız kongre!
Heyecansız kongre!
Üç adayın feragat edip desteklediği Süleyman Uyar ve Zeki Çıkan’ın yarıştığı, saat 10.00’da başlaması gereken Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Kongresi delegelerin geç gelmesi üzerine bir buçuk saat gecikmeli başladı.
Kiler Düğün salonunda yapılan kongreye Milliyetçi Hareket Partisi İlçe teşkilatı tam kadro CHP’lilerden önce konuk olarak yerini aldı. Eski genel kurullara göre daha sönük geçtiği gözlenen CHP İskenderun İlçe Kongresine delegelerin geç katılımı damgasını vurdu. Hazirun listesine imza atan delegelerin sayısı saat 11.00 sıralarına kadar yeteri çoğunluğa ulaşılmaması partililer arasında da huzursuzluk yarattı.
Yeteri çoğunluk sağlanması üzerine İlçe Başkanı Jorj Basus, şahsına ve arkadaşlarına verilen görevin basit bir kongre süreci olmadığını ifade ederek “Bizlere, Cumhuriyet Halk Partisine oy veren, 76 bin kişinin temsil edileceği, demokrasinin tüm kurallarıyla işletildiği, bir kongre yapma görevi verilmişti. Var olan koşullar içerisinde elimizden geldiğince en geniş parti tabanının delege listeleriyle temsil edilmesine gayret ettik” dedi.

EDİPOĞLU ÖZELEŞTİRİ YAPTI
Divan Başkanlığına CHP Hatay Milletvekili Ali Edipoğlu’nun seçildiği genel kurulda, delege ve konuklara katılımlarından dolayı teşekkür ederek “Bütün dinlerin, renklerin bir arada yaşadığı, kardeşliğin, hoşgörünün kentine de bu yakışırdı zaten. Bizim partimizin bir özelliği de bütün bu renkleri bir arada bulunduran Türkiye’deki tek partidir. Dolayısıyla partimden gurur duyuyorum. Kongredeki gecikmeden dolayı da partim adın özür diliyorum. Bu kötü bir alışkanlık, bunda önceki kongrelerde de benzer hatalar yaptık. İnşallah bundan sonra da Türk Milleti olarak bu kötü alışkanlığımızı bir tarafa atarız. Bütün programlara saatinde başlamayı öğreniriz, diye düşünüyorum. Bu özeleştiriyi hepimiz adına yapıyorum” diye konuştu.

KONGRELER BAYRAMLAR GİBİ BİRLEŞTİRİCİDİR
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan genel kurulda konuşan İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, kongrenin bölgede kutlanan bayramlarla aynı güne denk gelmesinin birleştirici özelliğine vurgu yaparak “Diliyorum bu bayram bizleri de bir araya getirecektir. Arap Baharı ile başlayan süreçte bölge ülkelerinde ve dünyada taşlar yerinden oynadı, oynayacak. Yeni bir düzen geliyor çünkü bütün dünyaya. Ve taşlar yeniden yerine oturacak. Bu taşların oynaması ve yerine oturmasında bizlere düşen; ülkemizin bu taşların altında kalmaması, ezilmemesi ve yeni bilgi, çağdaş, uygar bilgi düzeyinde, bizim de uygar bir tarafta yerimizi almamızdır” şeklinde konuştu.

DEVLETİN EN ÖNEMLİ KALESİ CHP’DİR
Eğitim ile ilgili yasanın geçişine ilişkin CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu şöyle konuştu: “Komisyonda direndik. Genel kurulda direndik. Bütün Türkiye’nin gözleri önünde tekmeyle, tokatla, şiddetle bu yasayı geçirdiler ve gözlerimizin önünde öyle bir kutlama yaptılar ki, bu sonuç açıklandığında genel kurulda, ben o anı hatırlamak istemiyorum. Ve bir rövanş aldıklarını söylüyorlar. Herkes bu rövanşın 28 şubatın rövanşı olduğunu düşünüyor. Ama bu rövanş 28 şubattan falan alınmadı, onlar rövanşı 29 Ekim 1923’ten aldılar. Onların rövanşı Cumhuriyetle, aydınlıkla, çağdaşlaşmaylaydı. Unutmasınlar ki bu cumhuriyetin, bu devletin en önemli kalesi Cumhuriyet Halk Partisidir”

CHP İSKENDERUN TEŞKİLATINDA UYAR DÖNEMİ
Üç adayın desteklediği Süleyman Uyar ile karşısına liste çıkartan Zeki Çıkan’ın listeleri için yapılan seçimde 414 delegeden 352’si sandığa giderek oy kullandı. Oylama sonucunda sandıktan üç adayın hakkından feragat edip desteklediği Süleyman Uyar’ın listesi 218, Zeki Çıkan’ın listesine de132 oy çıktı. Süleyman Uyar’ın listesi seçimi kazanarak Cumhuriyet Halk Partisini İskenderun’da seçimlere taşıyacak.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.