Fırsat vermeyin!

CHP Hatay Milletvekili aday adaylarından Av. Bülent Akbay, CHP’nin yeni yönetimini kutladı. Akbay, birlik ve beraberlik olunması yönünde mesajlar verirken, aynı zamanda CHP’nin iktidar olanların dilek ve temennilerini emir ve talimat olarak kabul edip onların çıkarları doğrultusunda hareket edilmemesi gerektiğini, aksi taktirde tekrar eski zihniyetin devam edeceğini belirtti.

“Fırsat vermeyin!”

CHP Hatay Milletvekili aday adaylarından Av. Bülent Akbay, CHP’nin geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen kongresinin ardından yeni yöneticilerin başarılı olması için yol haritası çizdi. Akbay güç ve iktidar olanların dilek ve temennilerini emir ve talimat olarak kabul edip onların çıkarları temelinde hareket edildiği zaman eski zihniyetin devam ettiği bir süreçle karşı karşıya kalınacağını ifade etti.
Uzun bir süredir sorunsuz ve sıkıntısız bir çalışma döneminin başlaması gerektiğinin altını çizen Av. Bülent Akbay, kongrenin heyecan içinde geçtiğini ve demokratik bir yarış olduğunu belirterek, “Ben bu yarışı bir hizmet yarışı olduğuna inanıyorum. Yeni yönetimi kutluyorum. Elimizden gelen tüm
İmkânlarla CHP’yi etkili bir konuma getirmek için her şeyi yapacağız. CHP gerek İskenderun’da gerekse Türkiye’de köklü partilerden biridir. Ancak politikalar uzun süredir sosyal demokrat politikaların dışında bir takım etkenlerle yaşama geçirilmesi konusunda sıkıntılar yaşıyordu. Artık halkın sorunlarını çözmeye yönelik politika ve adımların atılması gerektiğine inanıyorum. Yeni yönetim yol haritası belirleyecektir. Biz CHP’nin neferleri olarak bu yol haritasında gereken katkıyı vereceğiz. Seçim döneminde tatsız olayların hukuki süreçlerin eskiden olduğu gibi birilerinin güdümünde olan kişilere endeksli siyaset anlayışının nüvelerini gördük. Bunlarla baş edilemiyor. Bağımsız ve özgür bireylerin ancak sağlıklı bir politik faaliyet içinde bulunabileceğini ve halka sadece hizmet edeceklerini gösterecek adımların atılması gerekiyor. Sadece güç ve iktidar olanlara yapılabilecek, onların dilek ve temennilerini talimat ve emir kabul edip onların çıkarları temelinde hareket edilirse eski zihniyetin devam ettiği bir süreçle karşı karşıya kalırız. Bu da CHP’nin büyümesini engeller. Bu sebeple bir yandan yeni yönetimi kutlarken, aynı zamanda kişilere ve şahıslara endeksli sadece kişisel hırs ve ihtiras uğruna CHP’yi kullanmak isteyenlere fırsat vermemeleri konusunda uyarıyorum” diye konuştu.
CHP’nin yeni ilçe başkanı Süleyman Uyar’ın uzun bir süre aktif siyasette yer almamış olabileceğini ancak CHP olduğunun apaçık belli olduğunu ifade eden Av. Bülent Akbay, “Süleyman bey geniş bir mutabakatın adayıdır. Bu bir kadro harekatıdır. Şahsi anlamda başarısı ve başarısızlığı söz konusu olmayacaktır. Umarım iyi koordine eder. Biz ekip olarak gerekli desteği verirsek Süleyman beyin başarılı olmaması mümkün değildir. Süleyman beyin başarısızlığını başarısızlığımız, başarısı da başarımız olarak görüyorum. Birlikte kardeşçe İskenderun halkının sorunlarını çözmek için çaba sarf edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.