Esrarengiz gemi İskenderun Körfezi’nde

Yükü arasında patlayıcı-mühimmat bulunduğu iddia edilen Antigua Barbuda bandıralı Atlantic Cruiser gemisi dün sabah saatlerinde İskenderun Körfezi 2,5 mil açığına demirledi. Gemiye gazetecilerle birlikte inceleme ekibi çıktı.
Esrarengiz gemi İskenderun Körfezi’nde
Mısır Port Said’den yola çıkan dört ayrı yüku bulanan Atlantic Curiser adlı gemi, patlayıcı-mühimmat yükünün yanı sıra Suriye’ye transit yük bulunduğu belirtildi. Birleşmiş Millet tarafından patlayıcı-mühimmat yükü ile birlikte Suriye’ye transit yükün gitmesine müsaade edilmemesi üzerine geminin rotasını İskenderun’a çevirmesi istendi. Birleşmiş Milletler ile Türk Dış İşleri, gemideki yükün incelenmesi amacıyla İskenderun Gümrük Muhafaza, Deniz Polisi, Geminin Acentesinden yetkililer ve avukatlarının da içerisinde yer aldığı bir heyet oluşturuldu. BM ve Dış işleri Bakanlığı inceleme heyetiyle birlikte çalışmaları basın mensuplarının gözetiminde yapılması istendi. Heyet ile basın mensupları ayrı ayrı botlarla 2,5 mil açıktaki gemiye çıkıldı. Öncesinde Deniz sağlık ekiplerinin kontrollerinin ardından heyet gemiye alındı. Geminin yük konşimentosu ile evraklarını kontrol eden ekip, ön incelemesini gerçekleştirdi, bu arada gemiye alınan basın mensupları içeride yemek hane bölümünde konuk edildi. Ekibin ön kontrollerinde tehlikeli madde taşıdığını saptayarak gemiye kırmızı bayrak çekildi. Yapılan görüşmeler sonrasında basına görüntü almasına izin verilmezken, 2,5 mil açıktaki Atlantic Curiser adlı gemi, İskenderun Limanına yanaştırıldıktan yük kapakları açılıp, genel kontrollerin gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bu çalışmalar sırasında basının da görüntü almasına izin verileceği kaydedildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.