23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Türkiye Büyük Millet Meclisi, açılışının 92. Yılında da; tam bağımsız Türkiye’nin ulusal egemenliğin, laik ve demokratik rejimin temel kurumudur.

Bundan 92 yıl önce, esarete ve karanlığa mahkum edilmek istenen ulusumuz; muhteşem bir mucizeyi gerçekleştirerek; Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde, elindeki tüm imkanları seferber edip, mücadele etmiş ve bağımsızlığına sahip çıkmıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Çağdaş Türkiye’nin sağlam temelleri atılmış, modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yol açılmıştır. TBMM; egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu, Ulusal iradenin simgesidir

Aydınlık Türkiye Cumhuriyetinin yurttaşları ile; geleceğimiz, umudumuz çocuklarımız, Atatürk’ün inkılap ve ilkelerini savunarak, bağımsızlık, demokrasi, adalet, çağdaşlık ve laiklik bilinciyle, sevgi, barış ve aydınlık yarınlarımızın güvencesidir.

CHP olarak; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız 23 Nisan’ın taşıdığı değer ve anlama sonsuza dek sahip çıkacağız.

Türkiye Cumhuriyeti, uygar dünyada hak ettiği konumu kazanmış bir toplum olarak, tam bağımsızlığından asla ödün vermeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Av. Mevlüt DUDU
CHP Hatay Milletvekili

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.