18. Kadın Girişimci Buluşması

Geleceği Kadınlar Ve Erkekler Birlikte İnşa Edecek

Garanti Bankası ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) işbirliğiyle düzenlenen 18. Kadın Girişimci Buluşması, Antakya’da yapıldı. Güngör Ottoman Palace Otel’de düzenlenen toplantının açış konuşmasını yapan Karadere, çok kültürlü yapısı ve hoşgörü anlayışıyla ünlü bir kentte olmaktan duyduğu mutluluğu belirttikten sonra, “Ülkemizde egemen olan geleneksel yaklaşımın etkisiyle, iş hayatında erkeklerin istihdamına öncelik veriliyor. Kadın girişimciliğinin, bu genel yaklaşımı temelden sarsmak için önemli bir hareket alanı ve farkındalık yarattığına inanıyoruz. Kadınlarımızın iş hayatında daha etkin yer almaları için tüm olanaklarımızla kendilerini desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan, Türkiye’de ve dünyada geleceği kadınlar ve erkeklerin birlikte inşa edeceğini vurgulayarak, girişimcilik ve istihdam potansiyelinin birleştirilmesiyle hedefe ulaşmanın daha kolay olacağını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de şu an sadece 6,9 milyon kadın herhangi bir işte çalışıyor. Oysa çalışabilir yaştaki kadın nüfusumuz 27 milyon civarında. İstihdam oranlarında son bir yıldaki ilerlemeyi görüyoruz, ancak oranlarımız dünya ortalamaları seviyesine yükselmeden bizler bu ilerleme ile yetinmeyeceğiz. O yüzden kadın istihdam hedeflerinde ilgili bakanlıkların yüzde 35’ten daha yüksek çıtalar belirlemesini ve bu doğrultuda önlemler ve teşvikler sunmasını arzu ediyoruz. Bunun için de çalışmaya hazırız.”

Hatay Kadın Girişimciler Derneği Belgin Ünal ise “18. Kadın Girişimci Buluşması”nın Antakya’da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında; “ İş hayatında daha fazla yer almalıyız. Ekonomik özgürlüğün, hayatın her alanında başarıya ulaşmanın en önemlilerinden biri olduğunu unutmayalım. Hemcinslerimizin başarısı için hayatın her alanında onlara destek olalım ve daha büyük başarılara teşvik edelim.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Aydan Baktır’ın moderatörlüğünü yaptığı iki bölüm halinde düzenlenen “İşimi Nasıl Büyütürüm” adlı panelin 1.bölüm panelistleri; Piramit Danışmanlık’tan Berrin Kuleli, Karuna Danışmanlık’tan Bahar Kayserilioğlu, Garanti Bankası’ndan Esra Kıvrak oldu. KOSGEB desteklerinin anlatıldığı 2. bölümde ise ve GEDS Business’ dan Gülay Özkan, girişimciler için başarının anahtarları konusunda bilgi verdi.

Panelin sonunda ise Garanti Bankası, Ekonomist Dergisi ve KAGİDER işbirliği ile 2011 yılında düzenlenen “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması”nda 5.600 kadını geride bırakarak “Yılın Kadın Girişimcisi” seçilen Antakyalı Zeynep Rüstemoğlu, başarı öyküsünü anlattı.

Önceki İçerikBuyurun pilava
Sonraki İçerikKöy Okulu Çocuklarına 23 Nisan armağanı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.