Barışın sesi İskenderun’u sallayacak!

Barışın sesi İskenderun’u sallayacak!‘’Türkiye’nin Elmas Çocuğu’, uluslararası yardım gönüllüsü ve ses sanatçısı Ersin Faikzade, Hayırsever İşadamı Nuri Üysen’in konuğu olarak İskenderun’a geliyor..
İskenderun Körfez Musıki Derneği, 14 Nisan 2012 Cumartesi akşamı MKÜ Yazıcı Konservatuarında Adana Divan Musıki Derneği ile birlikte bir Türk Sanat Müziği konseri verecek. Konserin onur konuğu, ‘Barışın Sesi’ Ersin Faikzade.. Hayırsever İşadamı Nuri Üysen’in konuğu olarak İskenderun’a gelecek olan kültür elçisi Faikzade, Türk müziğini okuma tarzı ile muzik otoriteleri tarafından ”en güçlü ses’ diye tabir ediliyor. Uluslararası yardım gönüllüsü, ses sanatçısı ve yazar olarak Dünya’ya nam salan Ersin Faikzade’nin uluslararası birçok ödülü bulunuyor. Dünya’da pek cok lakap ile anılan yakışıklı sanatçı, Amerika’da ”Türkiye’nin Elmas Çocuğu”, Pakistan’da: Barışın Sesi, İran’da; Sevgi’nin Sesi, Türkiye’de; İtalyanlar’a ‘ALLAH’ dedirten tenor diye tanınıyor. Hayırsever İşadamı Nuri Üysen’in katkılarıyla İskenderun Körfez Musıki Derneği’nin etkinliğine katılacak olan yakışıklı tenorun, mini bir konser vereceği öğrenildi. Katıldığı uluslararası insanlık projeleri ile özellikle Down Sendrom, Multiple Sclerosis, Lepra, Kanser ile mücadele eden insanlara yardım etmeyi hedefleyen Kültür Elçisi Ersin Faikzade ayrıca, Türk Müziği’nin tanıtımı amacıyla Avrupa’nın çeşitli yerlerinde konserler verdi. Ocak 2009 tarihinde Sicilya Avrupa Birliği Komisyonu tarafından düzenlenen Palermo Sicilya’da Avrupa Gençlerinin Kültürlerarası Diyalog Projesi’ne katılarak Türk Müziğinin tanıtımına katkıda bulundu. Palermo Parlamentosu’nda Avrupa Birliği ve Türkiye’ye bakış konulu bir konuşma yaparak büyük alkış aldı. Faikzade’nin sanatçı kişiliği ve insanlık projelerinin ön plana çıkarıldığı bir çok fan sayfası ve blog açılmıştır.
Dünyaca ünlü İranlı sanatcı Sattar ile Los Angeles te ‘Simin Bari’ isimli sarkıya Türkçe ve Farsça düet yapmıstır ve tüm dünyada yankılar getirmistir. Amerika Müzik listelerinde Top 20’de yer alıyor. Kanada British Colombia Üniversitesi’nde sosyal farkındalık yaratan sanatçı olarak tez konusu olmustur. Yapmış olduğu gönüllü çalışmalar ve insani projeler neticesinde 2009 Eylül’de Dünya İyi Niyet Elçisi seçilmiştir. 26 Mart 2011’de Dünya İnsan Hakları Komisyonu tarafından ‘Excelleny Ambassador of Human Rights'(ekselans insan hakları elçisi) diplomat olarak ilan edilmiştir.
28 Mart 2012’de Pakistan’da ”The Voice of Peace” yani ”Barısın Sesi” ilan edildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.