“Yönetime talip olanlar ne ürettiklerini kamuoyuyla paylaşsınlar”

“Yönetime talip olanlar ne ürettiklerini kamuoyuyla paylaşsınlar”Av. Bülent Akbay, önümüzdeki hafta sonu yapılacak olan CHP İskenderun İlçe Teşkilatı öncesi önemli açıklamalarda bulunarak, kongrenin şenlik havasında geçmesinin temenni ederken, sürecin daha çok kimlerin yönetici olacağı yönünde hukuki karmaşalıklarla geçtiğini belirtti.

CHP Hatay Milletvekili aday adaylarından Av. Bülent Akbay, hafta sonu yapılacak olan CHP ilçe kongresi ve yerel seçimlerle ilgili gündem yaratacak önemli açıklamalarda bulundu. Akbay, kongre daha çok kimlerin yönetici olacağı ve nasıl olacağı şeklinde hukuki bir karmaşa içinde geçtiğini ifade ederek, “Umarım bundan sonra daha farlı ve şenlik havasında bir kongre süreci yaşanır” dedi.
Av. Bülent Akbay, yine rutin açıklamalardan uzak farklı görüşleri savunarak önemli konuların altına imza attı. CHP’nin önümüzdeki hafta yapılacak olan kongresinden yerel seçimlere kadar birçok konuda görüş belirten Akbay, yerel seçimler için start veren partilere de yüklendi.
İlk olarak CHP’nin kongresiyle ilgili konuşan Bülent Akbay, kongrenin daha çok parti üyelerinin ve delegelerin politikalarını ürettiği bir mekanizma olarak görülmesi gerektiğinin altını çizerek, “Ama şu ana kadar daha çok yöneticilerin kimler olacağı ve nasıl olacağı hukuki bir karmaşa içinde geçti. Arzum şudur; Umarım bundan sonra daha farklı olur ve kongre şenlik havasında geçer. Yönetime talip olanlar nasıl bir dönem geçirdiklerini, hangi çözümleri ürettiklerini kamuoyuyla paylaşsınlar. Kenti ileriye götürecek, partiyi güçlendirecek süreci hangi kadrolar sürükleyecek? Bu konuda görüş ve düşünceleri kamuoyuyla paylaşsınlar. Şenlik havasında bir kongre olmasını diliyorum. Ben değişimin sancılı olacağını defalarca söylemiştim. Bu sancılar hala devam ediyor. Ancak bu kongreden sonra seçilen yönetim kim olursa olsun, partinin şehirde yaşayan insanların sorunlarını eğilen, onları odak noktası haline getiren, onlara çözümler üreten bir sürecin ilk ve önemli adımı olarak görmek istiyorum” diye konuştu.

YAŞANAN SÜREÇ DEĞİŞİMİN SANCISIDIR
CHP’nin ileride ki sergilemiş olacağı politikalar sayesinde hangi noktaya geleceğin hakkında da bilgiler veren Av. Bülent Akbay, partisinin Türkiye’nin en köklü partilerinden biri olduğunu hatırlatarak, bu kadar ayakta durabilmiş bir partinin ülke sorunlarına duyarlı olmasından kaynaklanan bir parti olduğunu gösterdiğini belirtti. Akbay açıklamalarının devamında, “Bu günden ülkede alınterileriyle çalışan emekçiler, memurların, gençlerin ve kadınların sorunlarını çözebilecek ve bu ülkeyi ileri taşıyacak kadroları ve politikalarıyla CHP varlığını daha da hissettirecek. Uzun zamandan beri CHP iktidara gelemiyor. Bunun çeşitli nedenleri olabilir. Haklı bir takım nedenler de ileri sürülebilir. CHP’nin bir şekilde bütün bu sıkıntıları çözerek geleceğe bakan bir süreci başlatacağını, bugün yaşanan sıkıntıların da bunun değişim sancısı olduğunu görmek lazımdır” şeklinde görüşlere yer verdi.

AK PARTİ CHP’NİN KUYRUĞUNA TAKILIYOR
Akbay, önümüzdeki yerel seçimlerde yine en güçlü partinin CHP olduğunu ifade etti. Bu konuda açıklamalarında İskenderun Belediyesi’ni almak için start veren partilerin politikalarını eleştiren Akbay, “Yerel seçimleri kazanabilecek partilerin başında CHP geliyor. Elbette bu şu demek değildir! CHP’ye gönül vermiş, insanların çok olması eksiklikleri gidermeyecek anlamına gelmez. CHP, bu gün yerel idarenin bir şekilde başarılı olması için ve halkın sorunlarına çözüm üretmesi için her türlü çabayı ve emeği harcayacak. Önümüzdeki dönemlerde de belediye de en güçlü aday haline gelecek ve belediyeyi de kazanacaktır. Çünkü diğer partilerin tutum ve davranışlarına baktığımız zaman belediyeyi almaya yönelik isteklerini dile getiriyorlar. Ama ona uygun faaliyetleri yok. AK Parti bugüne kadar sadece ve sadece mevcut belediye idaresinin CHP’nin yaptıklarını onaylayan onun kuyruğuna takılan her hangi bir siyasi varlık gösteremeyen sadece çıkarlarını gözeten bir parti anlayışıyla hareket ettiler. Halkın çıkarlarından çok şahsi çıkarlarını düşündüler. Diğer partilerin her hangi bir varlık göstereceklerini zannetmiyorum” dedi.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANININ SİYASETE SOYUNMASININ ANLAMI YOK
Eski belediye başkanın da tekrar belediye başkanlığına aday olmak için çalışmalara başladığını dile getiren Akbay, “15 yıldır bu kenti yöneten eski belediye başkanı tekrar hevesleniyor. Yeniden aday olmak istiyor. İddialı laflar söylüyor. Zaten başarısızdı. Bu halk ona ‘Git emekliliğinin tadını çıkar’ dedi. Tekrar siyaset sahnesine soyunmasının yararı ve bu kente de bir katkısı olacağını zannetmiyorum. Bu yüzden önümüzdeki yerel seçimlerde İskenderun belediyesi yine CHP’nin alacak. Halkımız şu konuda kaygı duymasın. Eksik yanlış ne varsa bunların hepsi yine CHP’nin vefakâr ve kararlı dinamikleri sayesinde giderilecek” şeklinde konuştu.

Önceki İçerik“Feriz’in açıklamaları siyasi edep ve nezaketle bağdaşmıyor”
Sonraki İçerikJet meclis
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.