Jet meclis

Jet meclisİskenderun belediye meclisi gündemindeki 7 maddeyi görüşmek üzere toplandı. Oturuma başkanlık eden İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, içme suyu için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini, yola çıkan boruların kente gelir gelmez 5 mahallede boruların döşeneceğini söyledi.
Gündem öncesi açıklamalarda bulunan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, ilk olarak sosyal aktiviteler ile ilgili bilgiler verdi. Gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarıp spor ve sosyal faaliyetlere yönelttiklerini belirten Başkan Civelek, bu ay içinde dolu dolu aktivitelerin olacağını ifade etti ve tüm belediye meclis üyelerini davet etti. Daha sonra İskenderun’a yapılacak olan hizmetlerin gidişatı hakkında da açıklamalarda bulunan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, içme suyu ile ilgili müjdeli haberler verdi. Samsun Makine’den içme suyu için döşenecek boruların yola çıktığını aktaran Başkan Civelek, borular gelir gelmez hemen 5 mahalleden başlayarak boruların bir an önce döşeneceğini belirtti. Alt yapının bir kentin olmazsa olmazlarından biri olduğunun altını çizen İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, altyapı sayesinde en zor kış geçirdiğimiz bu yılda sel veya başka doğal afetlerin zarar halkımıza zarar vermediğinden dolayı son derece mutlu olduğunu kaydetti. Başkan Civelek, “Ne yapıyorsak halkımızın iyiliği için yapıyoruz. Çünkü bizleri buralara halk layık gördü. Bunun için bizlerde gece gündüz demeden onların hizmetindeyiz. Siz değerli meclis üyelerimizle birlikte çok güzel hizmetlerin altına imza atacağız. Ve bu meclis çok güzel şekilde anılacak. Kentimize yapılan tüm hizmetlere katkılarınızdan ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu. Daha sonra gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Garip Şandır ise, bir önceki mecliste faaliyet raporunun onaylanmasının ardından Başkan Civelek’in belediye meclis üyelerine teşekkür etmediğinden yakındı. Şandır, İskenderun Belediyesi’nin daha önceki yıllara göre borçlarının da arttığına dikkati çekti.
Daha sonra Başkan Civelek’in isteği üzerine CHP Grup Başkanvekili Kamil Turan kent konseyinin üretmiş olduğu projelerin ellerinden geldiği kadar faaliyete geçirdiklerini dile getirdi. Turan, halkın yararı ve kentin kalkınması için kent konseyinde yer alan projeleri her zaman dikkate aldıklarını dile getirerek tüm projeleri tek tek anlattı.
Turan’ın ardından CHP’li Mustafa Özen ise, geçtiğimiz aylar içerisinde AHM İnşaat tarafından kente beş yıldızlı otel yaptırmak için meclise gelen teklifin onaylanmasının ardından basında AHM’nin beş yıldızlı otel yapmayacağı yönündeki iddiaları gündeme getirdi. Mustafa Özen, eğer ilgili firmanın beş yıldızlı otel yaptırmayacaksa idarenin bu konuya el atması gerektiğini vurguladı.
Gündem dışı son olarak konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Doğan Erten ise, bir takım önerilerde bulundu. Erten, eski itfaiyenin taziye çadırı kurulmasını isterken, eski hal pazarının olduğu yerin de doldur boşalt yöntemiyle Numune Mahallesi’nin dağ tarafına hitap eden yerlere ulaşılması için yer açılmasını dile getirdi.
Konuşmaların ardından gündeme geçildi. Gündemin 5 maddesi komisyon raporunun tamamlanmamasından dolayı askıya alınırken, diğer maddeler oy birliğiyle kabul edildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.