İnternet çıktı kütüphaneler boşaldı

Kütüphane
Kütüphane

İnternetin yaygınlaşmasının ardından İskenderun Halk Kütüphanesi ve Çocuk Kütüphanesi’ne olan ilgi biraz azaldı. Özellikle gençlerin kitap okuma yerine internette girdiği ve oyun oynadıkları ileriye dönük büyük sıkıntıları da beraberinde getireceğe benziyor.
Halk Kütüphanesi’nde masaların ve rafların boş olduğunu söylemek yanlış olmayacak. Ancak kütüphaneye gelenler de var. Bu sayıda azımsanacak kadar az.. İlköğretim okullarından ve lise öğrencilerinden sık sık kütüphaneye gelerek kitap okuma ve araştırma gerçekleştirdiklerini söyleyen İskenderun Çocuk Kütüphanesi Müdürü Behiye Alkan, “Kütüphanemiz zaman zaman boş oluyor. Ama okuyucularımızın da az olmadığını sizlere söyleye biliriz. Gençler geliyor ve incelemede bulunuyorlar. Ama internetin çıktığından bu yana kimse eskisi gibi gelip kütüphanede kitap araştırması yapmıyorlar. İnternetin daha kolay olması herkesi sanal aleme yönlendiriyor” diye konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.