Hatay’ın, insanlarının daha umutlu olduğu bir il olabilmesi için koşturuyoruz

Vali Lekesiz:
Hatay’ın, insanlarının daha umutlu olduğu bir il olabilmesi için koşturuyoruz2011 yılı faaliyetlerinin ve 2012 yılı hedeflerinin değerlendirildiği, vatandaşların sorunlarının ve taleplerinin paylaşıldığı ilçe toplantıları kapsamında, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’in başkanlığında Samandağ’da toplantı düzenlendi. Özel bir restoranda gerçekleşen ve İlçe Kaymakamı Süleyman Özçakıcı’nın açılış konuşması ile başlayan toplantıya, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Amiri, İlçe Belediye Başkanı, belde belediye başkanları, meclis üyeleri, kurum ve kuruluşlarımızın temsilcileri, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı. Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, katılımcı yönetim, kamu yönetimindeki saydamlık ve kamuya hesap verebilirlik anlayışının bir gereği olarak, 2011 yılında yapılan ve 2012 yılında yapılacak olan çalışmaların paylaşılacağını, kurum ve kuruluşların temsilcilerinin faaliyetlerini anlatacağını ve vatandaşların sorularına cevap verileceğini söyledi.
Daha sonra kurum ve kuruluşlarımızın müdürleri 2011 yılında Samandağ ilçemizde gerçekleştirilen faaliyetleri ve 2012 yılında gerçekleştirilecek çalışmaları anlattılar. Toplantıda, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar taleplerini ve sorunlarını ileterek, çözüm bulunması fırsatını da yakaladılar. Toplantı sonunda bir değerlendirme yapan Vali lekesiz, ‘Tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte ilimizin her karışının sorunları ile yakından ilgilenip, yarının Hatay’ının bugünkünden daha mutlu, daha müreffeh, insanlarının daha umutlu olduğu bir il olabilmesi için koşturuyoruz. Bugün de çalışmalarımızı kapsamlı şekilde paylaştık. Kurum ve kuruluşlarımızın müdürlerine ve tüm katılımcılara teşekkür ederim’ dedi.
Lekesiz, geçtiğimiz yıl ilçede gerçekleşen toplantıda 45 talep dile getirildiğini, bunların 16’sı ile ilgili proje çalışmalarının devam ettiğini, 4’ünün olumsuz, 25’inin ise olumlu sonuçlandırıldığını da sözlerine ekledi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.