Asansörlere yıllık periyodik kontrol!

Ayhan Karan
Ayhan Karan

İskenderun Belediyesi ve TMMOB İskenderun Makine Mühendisleri Odası işbirliği protokolü imzalamıştı..
İskenderun Belediyesi sınırları içerisindeki asansörlerin yıllık periyodik kontrolleri ve yapı kullanma iznine esas teşkil eden tescil belgesi (işletme ruhsatı) verilmesi hizmetlerinin yerine getirilmesi hakkında işbirliği protokolü imzalayan İskenderun Belediyesi ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği, bu kapsamda bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Asansörlerin her yıl yapılması gereken kontrolleriyle ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, TMMOB Makine Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Ayhan Karan, Elektrik Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Nazım Culha, muhtarlar, asansör firmaları ve asansör bakım firmaları temsilcileri, belediye personeli katıldı.
İskenderun Belediyesi-Makine Mühendisleri Odası işbirliğiyle düzenlenen bilgilendirme toplantısı, Belediye Brifing Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Belediye ve Makine Mühendisleri Odası’nın halka birlikte hizmet etmesinin çok yararlı olacağını belirtti.
Asansörlerin imalat ve denetiminin bilimsel yapılmasının önemine değinen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Birçok asansör kazaları yaşanıyor. İmalat ve denetimde bilimsel yöntemlerin uygulanması gerekiyor. Siz de bunun buradaki temsilcisisiniz. İyi ki varsınız. Birlikte halkımızın sağlığına hizmet etmiş oluyoruz” dedi.
Kontrol sonunda asansörün durumuna göre etiket ve rapor düzenlendiğini belirten TMMOB Makine Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Ayhan Karan da yaptığı konuşmasında, yeni asansörlerde sıkıntının daha az olduğunu ve daha çok eskilerde sıkıntı görüldüğünü belirterek, onların da revize edilmesi gerektiğini söyledi.
Slayt desteği ile düzenlenen toplantıda, TMMOB Makine Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcilik Teknik Elemanı Mahmut Özer, katılımcılara asansörlerin yıllık kontrolleri ve dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgi verdi.
Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği uyarınca İskenderun içinde mevcut asansörlerin yıllık periyodik kontrolü ile yeni yapılan asansörlerin tescil işlemleri Makine Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği Asansör Kontrol Merkezi tarafından muayene edilecek.

Önceki İçerikAkut ekibi İkem’e geliyor
Sonraki İçerikBelen polisi kan verdi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.