Yeni birimler üniversitenin gücüne güç katıyor

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder:

‘Yeni birimler üniversitenin gücüne güç katıyor’

Yeni birimler üniversitenin gücüne güç katıyorMustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) İskenderun Meslek Yüksekokulu’nun yemekhane ek binası ve kantini törenle açıldı. Açılışa katılan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, İskenderun Deniz Üst Komutanı Kurmay Albay Atilla Kaya, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Belen Kaymakamı Mehmet Öz, İskenderun Belediye Başkanvekili Ahmet Birsel Aktaş ve Belen Emniyet Amiri Gürsel Tabur, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, okul kantininde bilardo oynadı.
Açılışta konuşan Kaymakam Su, “Eğitim denilince öğretmen öğrenci ve fiziki şartlar gerekiyor. Bu alanda ilçemizde çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Geleceğimiz olan gençlerin eğitimi için her türlü fedakarlığa katlanıp onlar için en iyisi yapılmaya çalışılıyor” dedi.
Üniversitelerin bulundukları il ve ilçelerin gelişimi için çok büyük önem taşıdığını vurgulayan Kaymakam Su, Mustafa Kemal Üniversitesi’nin de bu görevi çok iyi şekilde yerine getirdiğini kaydetti. Rektör Güder ise açılış öncesi yaptığı konuşmasında Üniversite olarak önemli atılımlar yaptıklarını belirtti. “İskenderun Meslek Yüksekokulunun yeni biriminin açılışı da üniversitenin gücüne güç katıyor. İskenderun’da 8 bin 400 öğrenci bulunuyor. İskenderun’da yeni açılacak 2 fakültemiz daha olacak buralarda ihtiyaç duyulan insan kaynaklarının yetişmesinde özel müfradat uygulanacak.” şeklinde konuştu.
İskenderun MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Bikçe ise konuşmasında öğrenci sayılarının her geçen gün arttığını ve bu artışla birlikte yeni ve modern ihtiyaçların ortaya çıktığını söyledi. Bikçe, “Okulumuzda açılan yemekhane sadece burası için değil tüm İskenderun’daki birimlerimizin de yemek ihtiyacını karşılayacak” dedi.
Yaklaşık 4 bin öğrencisi bulunan İskenderun MYO’da açılışı gerçekleştirilen yemekhanede aynı anda 550 kişiye hizmet sunulabiliyor. Yeniden düzenlenen kantinden ise aynı anda 300 kişi faydalanabiliyor.

Önceki İçerikZorlu görevin üstesinden geleceğinize inanıyoruz
Sonraki İçerikIrak’a dev sevkiyat
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.