Kredi garanti fonu kolaylığı

Kredi garanti fonu kolaylığıKredi Garanti Fonu (KGF) Adana Şube Müdürü Sebahiddin Şenbayrak ve Uzman Hasan Bulut Bilir İTSO’yu ziyaret ederek, İTSO Başkanvekili Bülent Seküçoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Belibağlı ile görüştü. KGF’nin proje programı hakkında bilgi veren Şenbayrak, İTSO üyelerini bilgilendirmek üzere proje içeriği hakkında şu bilgileri verdi:
Kredi Garanti Fonu ile Avrupa Yatırım Fonu arasında Avrupa Topluluğunun Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) çerçevesinde imzalanarak ‘BÜYÜYEN ANADOLU’YA KREDİ KOLAYLIKLARI’ referansı ile T.C. Sanayi Bakanlığı tarafından kamuoyuna tanıtılan Proje ‘MİKRO KOBİLERE MİKRO KREDİLER’ olarak adlandırılmış ve söz konusu proje için Avrupa Yatırım Fonundan 4,5 milyon Euro’luk Kontr-Garanti sağlanmıştır. Projenin işleyişi ile ilgili şu hususlar sunulmuştur. Projeden Esnaf ve Sanatkarlar, İmalat ve Hizmet sektöründe faaliyet gösteren Mikro Kobiler faydalanabilir. Projenin süresi 22.10.2012 tarihinde sona ermektedir. Projede Paylaşım oranı %20 banka % 80 KGF şeklindedir. Komisyon oranı binde beş (% 0,5) tir.Komisyon KGF’ca verilen kefalet tutarı üzerinden yıllık olarak alınmaktadır. Limit tahsisi yapılmış olup, 3 aylık süre içersinde kullanılmayan limitler iptal edilir. Tazmin talebinde bulunan bankalara tazmin talep tarihinden itibaren ödeme 10 iş günü içersinde yapılmaktadır. Yapılandırılacak krediler ve bu kredi riskleri kapatılması veya transfer edilmesine yönelik kredilere bu proje kapsamında kefalet verilmeyecektir.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.