İskenderun Belediyesi, keşke Payas’ı örnek alsaydı!

Hatay böyle tanıtılır!

İskenderun Belediyesi, keşke Payas’ı örnek alsaydı!İstanbul’da Hatay Günleri sona erdi.. Birçok belediye, Hatay’ın tanıtımında etkin rol almaya çalıştı. Fakat, İskenderun Belediyesi ‘tanıtım’ etkinliğini ulusal basında duyurmakta zayıf kaldı.
Aynı belediye; birçok gazete gibi, gazeteniz Güney’e de ulaştırdığı resimlerde, fuarın tanıtımını ‘insansız’ resimlerle geçiştirdi. İskenderun basınına da başka da bir detay aktarılmadı..
Fuardaki bu açığı, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan giderdi. Payas Belediyesi fuar sürecini Hatay adına fırsata çevirdi. Hatay’ın tanıtımını ulusal basının görsel ve yazılı temsilcilerine de taşıdı. Payas Belediyesi ATV Televizyon kanalı aracılığıyla Hatay’ın tanıtımını gayet etkili yaptı.
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, atv’de Pazar günleri yayınlanan “Dizi Tv” adlı program İstanbul’da Hatay Günleri Fuarı’nda Hatay kültürünü tanıttı. Başkan Altan program boyunca, hakiki Payas balını ve faydalarını tanıtmakla kalmadı, Hatay ipekçiliğini, yöreye özgü zeytin yağı, kekik, nar ekşisi, zeytin yağlı sabunu ve Hatay bölgesine ait yemek kültürünü detaylarıyla anlattı. Hatay’ın tek bayan futbol takımını da medya önüne çıkaran Başkan Altan, spora verilen önemden de sözetti.
Bir turizm elçisi olarak, Hatay’ın turizm potansiyeline de değinen Başkan Altan, gayretli çalışmalarıyla yoğun ilgi gördü.
Bu arada, “Dizi Tv” programı 8 Nisan Pazar günü saat 13.30’da atv’de yayınlanacak.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.