Irak’a dev sevkiyat

Irak’a dev sevkiyatUzakdoğu’nun ünlü marka ve limuzinin de aralarında bulunduğu otomobillerin Irak’a Türkiye üzerinden sevkiyle ilgili bağlantı yapılarak İskenderun LİMAK PORT’a yanaşan 72 bin 408 grostonluk dev RO-RO gemsinden 2 bin 900 araç 24 saatte sahaya indirildi.
Uzakdoğu ülkeleri Çin, Güney Kore’den binek ve Jeep türü otomobil yükünü alan Panama Bandralı C LADYBUG adlı RO-RO gemisi dün LİMAK İskenderun Port Büyük iskeleye demirledi. 232 Metre uzunluğunda 72 bin 408 grostonluk 7 bin oto kapasiteli Panama bandıralı gemiden aralarında Limuzinin de bulunduğu Jeep, kamyonet ve binek aracı olmak üzere toplam 2 bin 900 otomobil 24 saat içerisinde Liman sahasına tahliye edildi.
Limak İskenderun Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş Genel Müdürü Oğuz Tümiş, Çin ve Güney Kore’den aldığı otomobil yükünü dün büyük iskeleye yanaştıran Roro gemisinden 24 saat içinde tahliye işlemlerinin tamamlandığını belirterek “Panama Bandıralı gemi Çin ve Güney Kore limanlarından topladığı binek araçlarını buraya getirdik. Buradan Irak’a gönderiyoruz. 2900 araç indirildi, 24 saatten daha az bir sürede tahliye gerçekleşti. Şuanda hepsini sahamıza aldık. Irak’a transit olarak gidecek araçlar yaklaşık 10-15 gün boyunca İskenderun’da kalacaklar. Bu süreçte sevkıyat yapılacak” dedi.
Yapılan bağlantı ile ayda bir veya iki böyle dev RO-RO gemileri otomobil yüklünü limana getireceğini ifade eden Genel Müdür Tümiş “Sevkıyatların yapılması planlandı, binek ve jeep tipi araçlar genelde kişisel araçlar. Irak’taki disbiritörlere gönderiliyor. Bütün yükün bizim limanımızın üzerinden geçmesi için anlaşmalarımızı yaptık. 7-8 araç taşıyan özel TIR araçlarla karayolu üzerinden Irak’a sevki sağlanacak ve oradan da iç piyasaya dağıtılacak” diye konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.