Hal’de elektronik ortamda kayıt dönemi

Hal’de elektronik ortamda kayıt dönemiİskenderun Belediyesi Toptan Sebze ve Meyve Hali’ndeki esnaf ve çalışanlara, mevzuat ve hal kayıt sistemi eğitimi verildi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nün, 5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile yeterli arz ve talep derinliği bulunan diğer malların ticaretinin düzenlenmesi hakkında kanuna istinaden “Sebze ve Meyve Ticareti ile Hal Kayıt Sistemi Hakkında Tebliğ”in resmi gazetede yayınlanması nedeniyle düzenlediği eğitim çalışmasına, 90 kişi katıldı.
İskenderun Belediyesi Toptan Sebze ve Meyve Hali Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimde, halde faaliyet gösteren meslek mensuplarına Hal Kayıt Sisteminin kullanımı ve mevzuat tanıtımı yapıldı.
Eğitmenler Başar Nas ve Eyüp Or tarafından bilgisayar desteği ile verilen eğitim, dört gün sürdü.
Hal esnafı ve çalışanlarına gruplar halinde verilen eğitim çalışmasına, İskenderun Belediyesi Toptan Sebze ve Meyve Hali Müdürü Hüseyin Dağ, İskenderun Sebze ve Meyve Satıcıları ve Manavlar Odası Başkanı İhsan Bilen ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
Eğitmenler Başar Nas ve Eyüp Or’a, Belediye Başkanvekili Ahmet Birsel Aktaş adına, İskenderun Belediyesi Toptan Sebze ve Meyve Hali Müdürü Hüseyin Dağ, İskenderun’un eski ve yeni fotoğraflarından oluşan İskenderun albümü ve tanıtım CD’si verdi.
Hal Kayıt Toptancı Hali içinde veya dışında işlem gören sebze ve meyvelerin cinsine, miktarına, fiyatına, alıcı ve satıcısına ilişkin bilgilerin elektronik ortamda tutulmasını, izlenmesini ve duyurulmasını, meslek mensuplarının kayıt altına alınmasını, bunlara yönelik veri tabanının oluşturulmasını ve toptancı halleri arasında ortak bilgi paylaşımını ve iletişimi sağlayacağı belirtilen Hal Kayıt Sistemi ile, sebze ve meyveler ile arz ve talep derinliğine göre belirlenecek diğer malların ticaretinin kaliteli, standartlara ve gıda güvenilirliğine uygun olarak serbest rekabet şartları içinde yapılmasını, malların etkin şekilde tedarikini, dağıtımını ve satışını, üretici ve tüketicilerin hak ve menfaatlerinin korunmasını, meslek mensuplarının faaliyetlerinin düzenlenmesini, toptancı halleri ile pazar yerlerinin çağdaş bir sisteme kavuşturulması ve işletilmesinin sağlanması amaçlanıyor.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.