“Gönlümüz İmam hatiplilerle birlikte”

“Gönlümüz İmam hatiplilerle birlikte”Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, “İmam hatiplerden vatanını milletini seven imanlı ihlaslı gençler çıkar, vatansızlar çıkmaz” dedi.
İskenderun Ülkü Ocakları tarafından ‘Çanakkale Geçilmez’ adlı programda coşku ve hüzün bir arada yaşandı. İskenderun Belediye Kültür Merkezi’ndeki Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından sema gösterileri ile başladı.
Daha sonra kürsüye gelen Milletvekili Şefik Çirkin, gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini aktardı. Son günlerde tartışılan 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Çirkin, “MHP olarak AKP’ye sesleniyoruz. Gelin kaç tane 4 çıkartırsanız çıkartın, imam hatipler ile ilgili bir sıkıntı varsa ki var gelin ortaokul bölümünü birlikte açalım ve inancını yaşamak isteyen her insanımızın rahatça öğrenmelerini sağlayacak imkanı birlikte sağlayalım. Bunun için kavga etmeye gerek yok. Bunu sermaye yapmaya gerek yok. 20 günden bu yana 4+4+4 diyorsunuz. İmam hatip diyen yok ama kamuoyunda bunu konuşturuyorsunuz. Niye karşı çıkalım, imam hatiplerden vatanını milletini seven imanlı ihlaslı gençler çıkar, vatansızlar çıkmaz. Dolayısıyla gönlümüz bu gün de yarın da onlarla birlikte. Bunları sağlıklı sıhhatli tartışmak zorundayız” şeklinde konuştu.
İskenderun Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Mor ise “Çanakkale zaferinin yıl dönümündeyiz. Çanakkale zaferi bize ne ifade ediyor? Bağımsızlık aşkı nedir? Gençliğimiz acaba bu aşktan haberdar mı? Son yıllarda müthiş bir kültür erozyonu yaşıyoruz. Milli ve manevi değerlerimiz gençler tarafından bilinmiyor, yaşanmıyor. Her fırsatta bu değerlerimiz hor görünüyor. Tarihimiz ecdadımız, onların yaptığı işler kazandıkları büyük zaferler gençliğimize adeta bir hikaye, bir masal gibi geliyor” dedi.
Genç neslin düşünmediğine vurgu yapan Mustafa Mor, “Gençlerimiz maalesef düşünmüyor, okumuyor, sorgulamıyor. Maalesef test ve tost nesli olmaktan öte gidemiyor. ‘Tarihini bilmeyen gençlik tarih yazamaz diyor’ bir yazar. Bilmiyoruz, bilmek gibi bir çabamız da yok. Üretmeyen, sorgulamayan papağan gibi ezberci, sadece seyreden bir nesil var.” şeklinde konuştu.
Yeni yetişen neslin ecdadına, tarihine saygı duyması ve geçmişini çok iyi öğrenmesi gerektiğine işaret eden Mor, Çanakkale’de destan yazan Mehmetçiklerden örnekler verdi.
Konuşmaların ardından salonu dolduran katılımcılar ellerindeki Türk bayraklarını sallarken, Cudi Dağı’nda önceki günlerde şehit olan Özel Harekat polislerinin isimleri anons edildi. Katılımcılar hep bir ağızdan ‘burada’ diyerek uzun süre şehitleri alkışladı. Programın finalinde ise Aşık Sefai, çalıp söylediği kahramanlık Türküleri ile katılımcıları coşturdu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.