“Dershaneler eğitim eşitliğini sağlıyor”

“Dershaneler eğitim eşitliğini sağlıyor”Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Dershaneler Kapanacak’ şeklinde açıklaması bir anda Türkiye’de gündemi değiştirdi. Açıklama sonrasi görüş bildiren
İskenderun Özel Dershaneler Birliği Başkanı Atilla Karakayalı haber ekibimize açıklamalarda bulundu.
Başbakan Erdoğan’ın dershanelerin değil, YGS’nin nin kalkacağını açıkladığını ifade eden Karakayalı, dershanelerin yapısına değinerek, “Şu anda Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı’nın denetimi altında bulunan dersaneler çalışmalarını bu yönde sürdürüyorlar. Bu kurumlar sadace Milli Eğitim Bakanlığı’na değil, toplam beş bakanlığın denetimleri altında eğitimlerini sürdürüyorlar.
Dershanecilik Türkiye’de fırsat eşitliğini sağlayan kurumlardır. Örnek verecek olursak Türkiye’nin batısıyla doğusunun eğitim seviyesi bir değil! Bunu bilmeyen yok. Hakkari’deki bir liseyi yada ilköğretim okulunu düşünün, birde İstanbul’daki bir eğitim kurumunu düşünün! Burada eğitim eşitliğinin olmadığını herkes biliyor. Ancak biz dershaneler, bu eğitim eksikliklerini gideriyoruz diye düşünüyorum” şeklinde görüş belirtti. Dershanelerde bu konuda ciddi bir çalışma yaparak eğitim seviyesinin eksikliklerini tamamladıklarının altını çizen İskenderun Özel Dershaneler Birliği Başkanı Atilla Karakayalı, Türkiye’de her il ve ilçede dersaneler olduğunu belirterek, “Bu dersanelerin zaten büyük bölümleri merkezi ve ulusal dersanelerdir. Hepsi de sistemli dersanelerinin bünyesinde buluyor. Sınavsız bir şey olamaz. Dünyanın her yerinde sınavlar ve seçimler olur. Düşünün Hukuk Fakültesi’ne müracaat edecek olan insanları. Seçme ve sınav hakkı olmazsa bu işler nasıl olacak? Dünya geneline baktığımız zaman bizim ülkeden daha çok sınav yapıyorlar. Öğrencilerin eğitimini daha fazla ağılamamız lazım! Olaya başka yönlü bakmamız doğru değil!” diye konuştu.
Dünyanın her yerine dershanelerin olduğunu kaydeden Karakayalı açıklamalarının devamında, “Amerika’da öğrenciler istediği üniversiteye gidiyorlar. Ama istedikleri bölümleri seçemiyorlar Çünkü seçmeler ve sınavlar var. Yani dünyanın her yerinde sınavın var olduğunu söyleyebilirim. Bu arada, şu anda liselerin dershanelere verilmesi ile ilgili bir çalışmanın olduğunu düşünüyoruz. Eğer böyle bir şey olursa tüm dersanaler buna ciddi anlamda destek verecektir. Bunun dogru olacağını düşünüyoruz. Ama her bina bu şartlara uygun değildir” şeklinde konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.