Sonunda yakayı ele verdiler

Sonunda yakayı ele verdilerİskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları 11 ilde dolandırıcılık yapan şebekeyi çökertti.
Son zamanlarda birçok vatandaşı telefonla arayarak dolandıran şebeke üyeleri sonsunda polisin yaptığı takiple yakayı ele verdiler. İskenderun’da vatandaşları telefonla arayarak kendilerini hakim, savcı ve terör uzmanı olarak tanıtıp 19 ayrı dolandırıcılık suçuna karışan M.D., S.C. ve F.C. isimli şahıslar asayiş ekipleri tarafından yakalandı.
Yapılan çalışmalar sonucunda üç kişiyi gözaltına alan polis, kişilerin üzerlerinde ise 9 bin TL para ele geçirdiler. Dolandırıcılık yöntemiyle vatandaşları soyan kişilerin adliyeye götürüldüğünde kendilerini görüntüleyen kameraları karşılarında görene kadar rahat tavır içinde oldukları dikkat çekti. Yakalanan dolandırıcılardan M.D. tutuklanarak caza evine gönderilirken, S.C. ile F.C.’ye ise yurtdışına çıkış yasağı ile adli kontrol takibi kararı verildi. Şahıslar bu güne kadar Gaziantep, Bursa, Bolu, Konya, Antalya, Nevşehir, Trabzon, Bayburt, Niğde ve Şanlıurfa illerinde bir çok vatandaşı telefonla arayarak kendilerini polis, savcı ve hakim olarak tanıttıkları ve vatandaşların banka hesaplarının terör örgütü tarafından kullanıldığını, bunu çözmeleri gerektiğini ve aranan numaralara kontör banka hesaplarına ise para yatırılmasını isteyerek vatandaşları dolandırdıkları tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Önceki İçerikDERDİNİZ NEDİR?
Sonraki İçerikBu mu kardeşlik bayramınız?
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.