Bu mu kardeşlik bayramınız?

Bu mu kardeşlik bayramınız?İlçe Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya’nın, ‘Kutlama programınız yarın. 21 Mart’taki programa uyun, gelin yarın (bugün) halayınıza ortak olalım’ uyarısına rağmen, bir grup kendini bilmez, Buluttepe’de polise saldırdı..

İskenderun’da izinsiz ve erken nevruz kutlaması yapmak isteyen grup ile polis arasında gergin anlar yaşandı. Buluttepe Mahallesi’nde bulunan BDP İlçe Temsilciliği önünde polise bazı çocuklar taş atmaya kalkışınca partinin ilçe başkanı ve çevredekilerin araya girmesiyle gerginliği sakinleştirdi. Oysa, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya, ‘Kutlama programınız yarın. 21 Mart’taki programa uyun, gelin yarın (bugün) halayınıza ortak olalım. İzinsiz gösteriye müsaade etmem’ diyerek, uyardı..
Ancak Yıldırım Tepe’deki bu uyarıdan sonra bir grup, Bulutepe’ye çıktı..
Israrla yarını (bugünü) beklemekten kaçındı..
Maksatları belliydi.. Taşkınlık çıkarmak!
İskenderun Buluttepe mahallesinde BDP’li bir grup kadın erkek çocuk nevruz alanına girerek kutlama yapmak istedi. Ancak izin verilmediği gerekçesiyle nevruz alanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polis kimseyi almadı.
Aralarında BDP Parti Meclisi Üyesi Şamil Taylan, Halkların Demokratik Haklar Kongresi Temsilcisi Bereket Kar, İl Başkanı Mehmet İnsan ve ilçe Başkanı Abdurrahim Şahin’in da bulunduğu 100-150 kişilik grup daha sonra partinin Buluttepe Mahalle temsilciliği önünde toplandı, halaylar çekip Kürtçe şarkılar söylediler. Bu arada dışarıdan minibüs ve çeşitli araçlarla gelerek nevruz etkinliği yapılan yere girmek isteyenlere polis izin vermedi. Uzaklaştırma sırasında küçük yaştaki çocuklar polise doğru taş atmaya başladı. Polisten önce BDP İlçe Başkanı Abdurrahim Şahin ve bazı partiler araya girerek sakinleştirmeye çalıştı. Bir minibüs ile başka yerden gelen gençlerin oluşturduğu gruba ise polis minibüsten inmelerine izin vermedi. Nevruz halayı ve şarkıların söylendiği sırada terör örgütü elebaşı lehinde slogan atanları da yine bir BDP’li, ilçe başkanı ve yöneticileri tarafından “Slogan atmayın” uyarısı yaptı. Ateşin üstünden atlayarak halay çeken grup polis kontrolünde nevruzu kutladı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.