“İskenderun limanla birlikte yeniden doğacak”

“İskenderun limanla birlikte yeniden doğacak”İskenderun Limanı’nın geleceği ve tüm yatırımları hakkında bilgi vermek üzere İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden LİMAK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İskenderun Limanı’nı Türkiye’nin en büyük limanı yapacaklarını söyledi
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’i Başkan İGC Başkanı Şehmuz Aslan ve gazeteciler kapıda karşıladılar.
İlk olarak cemiyet basın merkezini gezen Özdemir, “Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir basın merkezi görmedim!” diyerek basın merkezine olan hayranlığını dile getirdi.
İGC Basın Merkezi’nde gazetecilerle bir araya gelen ve İskenderun basınının enerjisi ile etkisi konusunda bilgi sahibi olduğunu kaydeden Nihat Özdemir, İskenderun Limanı için ‘unutulmuş bir liman’ ifadesi kullandı ve Mersin’in Mersin Limanı’yla büyüdüğü gibi İskenderun’un da İskenderun limanıyla birlikte yeniden doğacağını söyledi.
İskenderun Limanı’nın eğer Çandarlı devreye girmezse Türkiye’nin en büyük limanı olacağını kaydeden Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Biz İskenderun’a değişik bir gözle bakıyoruz. Unutulmuş bir liman, yıllardır köreltilmiş bir liman. Liman olmayınca şehirde büyümüyor. Büyümediği gibi de küçülüyor. En yakın örneği Mersin Limanı. Yıllar önce İskenderun Limanı faaliyetteyken İskenderun şehir, Mersin bir ilçeydi ama diğer nedenlerden dolayı bu liman durunca Mersin Limanı canlanıyor. Mersin’i limanla beraber nasıl büyüdüğünü hepimiz gördük. Bugün İskenderun’dan daha ileriye geçtiler. Biz bu limanı 36 yıllığına aldık. İşletmeyi yaparken de yalnız işletme değil, bu limanı liman haline getireceğiz. Artık dünyada kuru yük yanında konteynır limanı çok büyük önem kazanıyor. Ancak konteynır limanıyla liman olabiliyorsunuz. Dünyaya baktığınız zaman her şey konteynırla taşınmaya başlandı. Bunun üzerine biz burada konteynır limanı yapmaya karar aldık. Yatırımlara da ilk günden itibaren başladık, hızla da yapıyoruz. Etap etap konteynır limanı haline getireceğiz. Burası 5 yıl sonra burası Türkiye’nin en büyük limanı haline gelecek. Eğer Çandarlı Limanı bitip açılırsa orası 1. büyük liman olacak. Bununla birlikte burada çalışan sayısı, burada ki katma değer hepsi İskenderun ilçemize mal olacak. Hedefimiz de İskenderun’un il olmasıdır. Bu limanın deniz derinliği az, derinliğini arttıracağız. Rıhtımların üzerinde ki vinçler eski ve verimsiz eski teknolojiye göre yapılmış. Bütün bu makine ekipmanlarını yenileceğiz. Bu ay sonu son teknoloji 2 adet vincimiz limanımıza geliyor. Bu limanın alt yapısı, iskeleler ve rıhtımlar çok eskimiş çeşitli yükleri taşıyamıyorlar bunları yenileyeceğiz. İlave rıhtımlar yapacağız. bu şekilde limanı büyülteceğiz, büyümek demek hem inşaat olarak büyülteceğiz hem de son model makine ekipmanları ile yenileceğiz. İlk konteynır gemisi Nisan sonu veya Mayıs başında yanaşmış olacak “ dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.