Özdemir: bölge insanına iş vermek prensibimizdir

Özdemir: bölge insanına iş vermek prensibimizdir“Her yatırımda bölge insanına iş vermek prensibimizdir”
1Özelleştirme süreci tamamlanarak Limak Holding’e devredilen İskenderun Limanı’nda modernizasyon çalışmalarına start verildi. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “İskenderun Limanı’na 500 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz. İskenderun Limanı Türkiye’nin en büyüklerinden olacak” dedi.
Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Körfez İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (KİSİAD) tarafından organize edilen ‘İşadamları Deneyimlerini Paylaşıyor’ konulu konferansa katılmak üzere İskenderun’a gelen Beşiktaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Armatör İhsan Kalkavan ve bir grup işadamı ile İskenderun Limanı’nda bir toplantı yaptı. KİSİAD Başkanı Tamer Eker ile İskenderunlu işadamlarına yatırımlarını ve hedeflerini anlatan Özdemir, “500 milyar dolarlık bir hedefe ulaşmak yolunda yapılan yatırımlar çok önemli. İskenderun’da yaptığınız bu yatırımların İskenderun’a, iş dünyasına, küçük ve orta ölçekli firmalara katkısı konusunda firmanın bu bölge insanına önemli katkısı olacağını umut ediyoruz” dedi. Çandarlı Limanı’ndan sonra Doğu Akdeniz’in en büyük konteynır terminalinin kurulması için çalıştıklarını söyleyen Özdemir, “500 milyon dolara yakın bir yatırım yapmayı hedefliyoruz. Dış alanda en az 50 bin kişi limandan ekmek yiyebilecek. Türkiye Cumhuriyeti 2023’e kadar 500 milyar dolar ihracat, 600 milyar dolar da ithalatı hedefliyor. Bunun da en önemli trendleri de deniz yoludur. Her şey Türkiye’nin büyümesine bağlı, Türkiye bu istikrarı sürdürmesi durumunda ithalat ve ihracatımız da artacak” diye konuştu. Özdemir, gittikleri her yerde, yaptıkları her yatırımda önce bölge insanına iş ve ekmek vermeyi temel ilke edindiklerini belirterek, “Birinci hedef çalışanı o bölgeden almak, taşeronu o bölgeden almak, cıvata dahil olmak üzere o bölgede ne varsa o bölgeden almak bizim prensibimizdir. Türkiye ihracat ve ithalatının büyük kısmını denizcilikten karşılıyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu payı İskenderun Limanı alacak ve İskenderun Limanı Türkiye’nin en büyük limanı olacak. Çünkü demiryolu, otoyolu ve havaalanı var. Bununla birlikte komşularımız Suriye var. İskenderun Limanı’nın kapasitesinin arttırılması ile liman ülkenin en önemli limanlarından biri olacak” şeklinde konuştu. İskenderun Limanı Müdürü Oğuz Tümiş de, sinevizyon eşliğinde liman iskeleleri ve çalışmaları hakkında teknik bilgiler verdi. İşadamı İhsan Kalkavan ise, “İskenderun’u İskenderun yapan limanıydı, Mersin’i de Mersin yapan yine limanı. Ancak İskenderun Limanı işlerliğini kaybettikten sonra yıllardır aynı durumda. Gelişme yok. Oysa Mersin, küçük bir köy görünümündeyken şu an Türkiye’nin en önemli ihracat merkezlerinden biri haline geldi. Bu bakımdan İskenderun Limanı’nın özelleşmesi, İskenderun’un yeniden doğuşu anlamına geliyor” dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.