“Artık Yusuf Civelek’ten umudu kestik”

“Artık Yusuf Civelek’ten umudu kestik”MHP İskenderun Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Garip Şandır, İskenderun Belediyesi’nin yönetimini eleştirerek göreve geldiklerinden bu yana kente hiçbir hizmet yapmadıklarını söyledi. İskenderun Belediye Meclisi’nde yaptığı açıklamalardaki sert tutuma görüşlerinde de yer veren meclis üyesi Şandır, artık Belediye Başkanı Yusuf Civelek’ten umudu kestiklerini söyledi.
Başkan Civelek’in göreve ilk geldiğinde kentte görev yapan bir bürokrat olması ve tanınması dolayısıyla sevindiklerini belirten MHP Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Garip Şandır, “Ancak gördük ki; yanılmışız. Başkan Civelek göreve geldiğinden bu yana yaklaşık 3 yıl geçmesine rağmen İskenderun’a hiçbir şey vermedi. Bunun yanında meclisteki görüş ve düşüncelerimizin hiç birine kulak vermediği gibi, hayata geçirmedi. Biz bu kentte seçimlerde 15 bin oy alan bir partinin 2 tane belediye meclis üyesiyiz. Biz halkın istek ve taleplerini meclise getiriyoruz. Kesinlikle şu ana kadar hiçbir menfaatimiz söz konusu olmadı ve olmazda. Tamamıyla halkımızın beklentilerini ve isteklerini meclise taşıyoruz. Fakat her ne hikmetse söylediklerimizin hiç biri kaile alınmıyor. Çok rahatsızız” diye konuştu.
Sürekli söylenen su ve çöp gibi konularda da hala bir gelişme olmadığını kaydeden Şandır, çöpten pis kokular geldiğini daha önceleri sürekli dile getirdiklerini vurgulayarak, “Musluktan akacak olan su içilecek diyor, çöp sorunu ortadan kalktı diyor, ama bu sadece söylemekle kalıyor. Hayata geçirilme anlamında hiçbir şey yok. Bu memlekete yazık! İskenderun’u elinde bulunan imkânlar hiçbir yerleşim yerinde yok. Denimizle, limanımızla, karayolları-Demiryolları ve turizm alanlarımızla birçok güzelliğe sahibiz. Türkiye’de en çok ihracat yapan yer konumundayız. Tüm bu imkânlar elimizde varken, hiçbir şey yapamıyoruz. Biz meclis üyeleri olarak müteahhit defalar, hizmet etmenin yollarını mecliste konuştuk. Birlik olalım, dayanışma içinde olup bizden hizmet bekleyen insanlarımıza hizmet birlikte hizmet edelim dedik. Biz söyledik biz dinledik. Başkan hiçbirini dinlemedi. Böyle olunca da sert muhalefetimizden rahatsız oluyor. Ne yapalım? Sessiz mi kalalım? Kimse kusura bakmasın. Biz bu kentin insanlarıyız, dolayısıyla kentimizin hak ve menfaatlerini, insanlarımızın bizden beklentilerini her zaman sertte olsa dile getireceğiz” diye konuştu.
İskenderun’a kurulması planlanan Onkoloji Merkezi ile ilgili de açıklamalarda bulunan MHP İskenderun Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Garip Şandır, “Bir iş adamımız il genel meclisinin onayıyla çıkan yeşil alana Onkoloji Merkezi kurmak istiyor. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Bunu desteklememek olur mu? Mecliste tüm meclis üyeleri kabul oyu veriyor. Ama bizim başkan çekimser başkan olarak kararda yerini alıyor. Kendi belediye grubuyla bile birlikte hareket edemiyor. Hâlbuki birçok insanımız bu Onkoloji Merkezi’nden yararlanacak. Hatta ve hatta şehir dışından bile birçok insan İskenderun’a gelecek. Başkanımız mecliste çıkan bir kararı yine kendi emrinde olan bir mimarla projeye karşı çıkmak için meclis gündemine getiriyor. Ben böyle bir anlayış hiçbir yerde görmedim. Kaybeden hep İskenderun oluyor” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. Böyle bir yönetim şekli olamayacağını sözlerinin sonunda yer veren Şandır, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’ten tamamıyla umudu kestiklerini ifade etti.

Önceki İçerikEsnaf odaları gençlerimizin umudu oldu
Sonraki İçerik“Herkes aklını başına toplamalıdır”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.