Slovenya’nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec İskenderun’da..

Slovenya’nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec İskenderun’da..“Türkiye içerisinde 5. Fahri Konsolosumuz Fatih Tosyalı oldu”
Slovenya’nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec açıkladı: Ülkemizde faaliyet gösteren Ortadoğu ve Balkan Araştırmaları Enstitüsü (IFIMES) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı;
‘Yüzyılın Devlet Adamı Seçti’
Slovenya’nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec, bir dizi ziyaret için geldiği İskenderun’da Belediye Başkanı Yusuf Civelek’i makamında ziyaret etti. Büyükelçi Jazbec, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için çalışmalar yapıldığını belirtti.
Jazbec, Türkiye içerisinde 5.Fahri Konsoloslarının Fatih Tosyalı olduğunu belirterek, ”Bizler her zaman iki ülke arasında iş imkânlarının, yatırım olanaklarının ticaret hacminin gelişmesi için çalışıyoruz. Slovenya Avrupa’da çok stratejik bir ülke. Aynı zamanda Avrupa’nın liman kentlerinden biri. Türkiye ile her zaman sıcak ilişkilerimiz var” dedi.
Jazbec, “Türkiye ile Slovenya arasında imzalanan stratejik ortaklık anlaşması kapsamında illerde ziyaretlerde bulunarak iş imkânları ve yatırım olanaklarını araştırıyoruz. İskenderun çok gelişen bir şehir. Slovenya’nın en önemli kaynakları tekstil, mobilya, demir ve tarımdır” şeklinde konuştu.
Slovenya’nın dış ticarette geliştiğini belirten Jazbec, şöyle konuştu:
“Ülkemizde faaliyet gösteren Ortadoğu ve Balkan Araştırmaları Enstitüsü (IFIMES)tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı yüzyılın Devlet adamı seçildi. Sayın Başbakan’a ödülünü Slovenya’da düzenlenecek bir tören ile vermeyi planlıyoruz. İki ülke arasındaki hem dostluğun, hem de ticari ilişkilerin her geçen gün daha da artıyor. İki ülke arasındaki ticaret hacmini artmayı hedefliyoruz.”

İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ
Slovenya’nın Koper Şehri Belediye Başkanı Boris Popovic ise İskenderun ile kardeş şehir olabileceklerini belirterek, “Bizim şehrimizde bir liman kenti. İskenderun ile benzer bir çok yanı var. İskenderun ile kardeş şehir olmak bizleri sevindirir. Soysal, eğitim, kültürel anlamda işbirliğine hazırız” diye konuştu.
İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ,”Öncelikle hoş geldiniz diyorum. Bilindiği gibi Dünya küçülüyor. Teknoloji ve bilim her anlamda gelişiyor. Bu gelişmeler ışığında kentlerin birbirleri ile etkileşimi artıyor. Bizlerde her anlamda işbirliğine hazırız”dedi.
Slovenya Fahri Konsolosu Fatih Tosyalı ise amaçlarının iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamak olduğunu belirtti.
Ziyarete IFIMES Başkanı Ziad Becerovic’de katıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.